7 din 10 romani ar reactiona in fata unei persoane care miroase a transpiratie, spunandu-i direct sa faca un dus si sa foloseasca deodorant.
Sapte din zece romani spun ca daca ar fi deranjati de mirosul cuiva de transpiratie, ar lua atitudine, iar dintre ei, majoritatea (64%), in special cei din Moldova, ii vor spune direct persoanei care miroase a transpiratie sa faca un dus si sa foloseasca deodorantul zilnic, se arata in primul studiu pe tema „Transpiratia la romani” comandat de Rexona. Dintre respondentii care au spus ca vor lua atitudine fata de cineva care miroase a transpiratie, numai 18% au declarat ca ar reactiona, lasand mesaje anonime sau trimitand “cadouri” anonime: un sapun sau un deodorant.
Din totalul respondentilor, unii au declarat ca nu ar face nimic sau au ales ambele tipuri de reactie (“fac ceva”, “nu fac nimic”). Astfel, 4 din 10 romani au declarat ca nu vor lua atitudine ci, fie vor incerca sa mentina o distanta cat mai mare fata de persoana care miroase a transpiratie, fie vor incepe sa tuseasca de fiecare data cand o vad ca se apropie, fie pur si simplu vor ignora situatia.
Mirosul de transpiratie este cea mai jenanta situatie care poate aparea la o intalnire
Pe langa reactiile romanilor fata de persoanele care miros a transpiratie, prima parte a studiului a mai urmarit sa dezvaluie care sunt situatiile care ar afecta cel mai mult o intalnire importanta si care este cea mai buna expresie care descrie consecintele transpiratiei.
Mirosul de transpiratie este considerat de peste 80% dintre romani cea mai jenanta situatie care poate aparea la o intalnire sau un interviu, mai rau decat respiratia urat mirositoare, machiajul stricat, unghiile netaiate sau firul dus de la ciorap. Aceasta opinie este cel mai des intalnita in Bucuresti si la persoanele cu un statut social scazut. In Bucuresti, rimelul intins sau un fir dus la ciorap sunt mai putin jenante, in timp ce persoanele cu un statut social mai bun au considerat ca respiratia urat mirositoare este situatia care ar afecta cel mai mult bunul mers al unei intalniri.
Pentru romani, trei expresii descriu cel mai bine consecintele mirosului de transpiratie: “Daca nu folosesti deodorantul, iti strici cartea de vizita” (expresie considerata cea mai potrivita de catre 4 din 10 respondenti), “Chiar si florile se ofilesc langa o persoana care miroase urat” si “O persoana care miroase groaznic este un focar de infectie” (ambele considerate cele mai bune de circa 3 din 10 respondenti).
Cea de-a doua parte a studiului a analizat care sunt atitudinile fata de situatiile referitoare la transpiratie, iar concluziile sunt clare: romanii cred ca deodorantul este mai important decat alte produse cosmetice, iar mirosul de transpiratie poate sa distruga reputatia.
Astfel, in Top 10 atitudini privitoare la situatiile legate de transpiratie s-au plasat:
1. Este de preferat sa mirosi bine decat sa porti machiaj si sa nu folosesti deodorant;
2. Deodorantul este mai important decat orice alt produs cosmetic, precum fardurile, rujul etc.;
3. Cred ca transpiratia poate sa-ti distruga reputatia;
4. Daca mi se pare ca am transpirat si ca este posibil sa miros, nu ma simt in largul meu;
5. Daca mi se pare ca am transpirat si ca este posibil sa miros, incerc sa evit contactul cu altii;
6. Prima mea reactie fata de o persoana care miroase a transpiratie este de respingere;
7. Cand cineva miroase a transpiratie, ma gandesc ca are si alte probleme de igiena: nu isi spala parul, are unghiile murdare etc.;
8. Cand cineva miroase excesiv a transpiratie, ma intreb: “Oare chiar nu isi da seama?”;
9. Cand cineva miroase excesiv a transpiratie, ma gandesc ca ii lipseste bunul simt, ca nu il intereseaza parerea celor din jur;
10. Dragostea la prima vedere nu este posibila daca unul dintre parteneri miroase a transpiratie.
9 din 10 romani sunt deranjati de mirosul de transpiratie din mijloacele de transport in comun
In cea de-a treia parte, studiul a urmarit sa afle care sunt cele mai frecvente situatii in care romanii simt miros de transpiratie si, dintre aceste situatii, care sunt cele mai deranjante.
Astfel, romanilor li se intampla cel mai des sa simta miros de transpiratie in mijloacele de transport in comun, in special in timpul verii (95% dintre respondenti), in preajma persoanelor care au un job care implica munca fizica si care miros adesea a transpiratie (79%), in magazine, in timp ce stau la coada (78%), dupa ce se face sport, in sala de gimnastica sau in vestiar (76%), in cazul persoanelor care se dau cu parfum, dar nu si cu deodorant si miros foarte rau (75%).
Printre situatiile care se intalnesc frecvent s-a numarat si una paradoxala. Astfel, 68% din respondenti au declarat ca au intalnit “femei foarte aranjate, machiate, imbracate elegant, dar care devin respingatoare in momentul apropierii de ele pentru ca miros a transpiratie”.
miercuri, 14 octombrie 2009
SPUNE-MI DE CE ESTI MELANCOLICA?
- P
- ARE ATAT SUCCES IN GRECIA ..MAI ALES SIGUR LA FEMEI..DAR ESTE UN BARBAT CASATORIT CU 4 COPII SI CARE ADORA ISI ADORA SOTIA
- INSA CA,CANTARET ESTE PT MINE PERSONAL CEL MAI BUN.
- ASCULTATI SI VEDETI..
IRI COLUMBEANU
Mariana Rosca si Irinel Columbeanu s-au intalnit intr-un club de fite din capitala. S-au vazut, s-au placut si de aici incolo n-au mai ramas prea multe de facut.
"Si a inceput sa ma sarute pe mana, si aici, si aici si mai aici si mai aici si la un moment dat mi-a ridicat mana si a inceput sa ma sarute la subrat. Dupa care m-am rusinat intr-un stil... Am crezut ca lesin, ca ma bag cu capul sub masa, mi-a fost atat de rusine, pentru ca nu mi s-a intamplat in viata mea, un barbat sa faca o chestie de asta. M-a sarutat un barbat pe tot corpul, dar acolo chiar ca nimeni, nimeni, nimeni", a povestit tanara la Happy Hour.
La mosia Columbenilor de la Izvorani, in fata e vopsit gardul si inauntru…nu e nimic, sustine rivala lui Moni. Fara sa ezite, Mariana spune ca intre Irinel si sotia lui exista doar o relatie de fatada.
Mariana Rosca se lauda ca i-a respins avansurile lui Columbeanu. Blonda se simte in stare sa razbeasca pe propriile picioare. Visul ei e sa pozeze in revistele pentru barbati si pentru asta, spune ea, n-are nevoie nici de banii, nici de sentimentele miliardarului.
michael..i no
Mike, in varsta de 36 de ani, le-a oferit colegiilor un spectacol de zile mari! Ajuns la oficiul postal unde lucra si auzind pe fundal melodia Billie Jean, nu s-a putut abtine si a inceput sa-l imite, aproape la perfectiune, pe Michael Jackson.
Inregistrarea a fost facut inainte de moartea megastarului, postasul fiind un mare fan al starului.
“Michael a fost idolul meu. Nu am crezut ca dansul meu va prinde atat de bine pe Internet”, a marturisit Mike.
Sute de dvd-uri cu dansul postasului au fost vandute in scopuri caritabile.
iarna 2009..
In Gutai si Tihuta, mai multe TIR-uri au derapat, intre Cluj si Oradea, s-a circulat infernal, iar in Caras Severin, un drum national a fost blocat toata noaptea.
Nici ziua nu a fost mai bine, asa ca politistii au inchis mai multe sosele. Au si un avertisment pentru noi: daca ninge si miercuri noapte, cei neechipati corespunzator vor fi intorsi din drum.
Marti noapte a fost nebunie in Pasul Gutai, unde a nins fara intrerupere aproape zece ore, iar un strat de zece centimetri de zapada s-a asternut in calea soferilor.
A nins ore in sir si in Caras Severin, iar drumul dintre Anina si Resita a fost acoperit repede. Zeci de copaci s-au rupt sub greutatea zapezii, iar ruta a fost blocata pana dimineata.
O ambulanta care se grabea sa ajunga la un pacient a ramas blocata in trafic.
Pe Drumul European 60, intre Cluj si Oradea, soferii nu s-au urnit vreme de cinci ore.
Si legatura intre Moldova si Transilvania, Pasul Tihuta, a fost aproape paralizata. Masinile abia au putut inainta.
Cosmarul s-a repetat dimineata, in Pasul Gutai si in Maramures. Autoturismele care abia circulau au incremenit de-a binelea, din cauza unor TIR-uri impotmolite.
Si in Bihor a fost haos. Si din cauza zapezii, si din cauza sutelor de crengi rupte sub greutatea ei.
Coplesiti, drumarii le-au cerut ajutorul politistilor, care au restrictionat circulatia in zona. Niciun TIR n-a mai fost lasat sa urce.
Miercuri a nins si pe Valea Prahovei, insa n-au fost probleme in trafic. Iar turistii care au urcat la cota 1.400 au avut parte de prima bataie cu bulgari.
diete
Obsesia pentru o silueta perfecta e atat de bine inradacinata in mintea noastra incat de multe ori suntem dispuse sa facem orice pentru a slabi, chiar daca ne stricam in proces sistemul imunitar si ne dam peste cap metabolismul.
Daca iti doresti sa fii si frumoasa si sanatoasa, inarmeaza-te cu rabdare, pune-ti la incarcat rezervele de hotarare si nu uita ca Roma nu a fost construita intr-o singura zi.
Pentru tine am adunat cateva mici sfaturi care sa te ajute sa-ti creezi un regim alimentar sanatos.
1. Nu te apuca de cure de slabire
Motivul e simplu: curele de slabire sunt prea restrictive. De cate ori te-ai apucat de vreo dieta hotarata sa o tii pana la capat ca sa renunti in cateva zile? In plus majoritatea dietelor scot complet din regimul alimentar anumite grupe de alimente astfel incat, chiar daca reusesti sa tii o astfel de “reteta minune” pana la capat si sa scapi de cateva kilograme, e posibil sa iti dezechilibrezi organismul.
Daca intr-adevar vrei sa slabesti ai nevoie de o schimbare de regim alimentar. Si in cazul acesta, nu te gandi ca o sa se intample peste noapte. Poti spune ca de “maine voi manca sanatos”, insa asta nu inseamna ca o sa se si intample. E NEVOIE de efort si de hotarare si mai ales de rabdare. Kilogramele in plus s-au adunat in timp, asa incat nu te astepta sa scapi de ele in cateva zile.
2. Schimba-ti alimentatia treptat
De fiecare data cand vrei sa incepi o cura de slabire manaci in avans tot ce iti trece prin cap, cu gandul ca “de maine ma apuc”. Rezultatul e un sentiment de frustrare cauzat de trecerea de la o masa dupa placul inimii terminata cu o crema fina de ciocolata la o masa compusa dintr-un biscuite si o portie de “apa in stare solida” (daca aveti voi o descriere mai buna pentru cateva frunze de salata neatinse de vreaun sos, va rog sa mi-o transmiteti.)
E mai bine sa renunti treptat la alimentele care stii ca dauneaza sanatatii tale. Mai intai micsoreaza portiile iar apoi incearca sa le indepartezi complet din dieta. Dupa ce te-ai obisnuit cu indepartarea unui aliment poti sa te iti orientezi atentia spre altul, urmand aceiasi pasi.
Daca ti se pare ca nu poti renunta la un aliment desi iti dauneaza, poti incerca sa ii gasesti inlocuitori. Spre exemplu, daca iti plac foarte mult cerealele dulci, dar stii ca trebuie sa dai jos cateva kilograme, inlocuieste-le cu cereale integrale cu un continut scazut de zahar. Daca esti innebunita dupa hamburgeri, sau cheesburgeri, renunta la ei in favoarea unui sandwich.
3. Renunta la junk food
Un efect devastator asupra siluetei il au gustarile dintre mese sau mesele compuse in intregime din chipsuri, snacksuri, batoane energizante, ciocolata si orice altceva se mai vinde la supermarket-ul din colt.
Curata-ti casa de astfel de produse. Cel mai bun mod de a nu manca ceva e sa nu ai alimentul respectiv la indemana. Astfel nu vei mai cadea victima mancatului din plictiseala.
Daca te-ai obisnuit ca pranzul sa iti fie compus dintr-un baton de ciocolata si o punga de ceva cumparat de prin primul magazin iesit in cale, pe motiv ca nu ai timp sa mananci sanatos, am o veste proasta pentru tine. Renunta la masa pe fuga si ia-ti ceva sanatos de acasa la pachet.
Daca totusi trebuie sa rontai ceva inlocuieste alimentele de tip junk food cu fructe, legume, biscuit integrali, alune etc.
4. Fii vegetarian pentru o zi
Alege o zi pe saptamana in care sa mananci numai legume si fructe. Acest experiment te va ajuta sa reduci consumul de grasimi, si sa aduci corpului tau o portie binemeritata de fibre. Si cine stie, s-ar putea sa iti si placa.
5. Alege varianta fiarta in loc de cea prajita
Majoritatea alimentelor se preteaza la ambele tipuri de procesare. Asa ca data viitoare cand vei dori sa mananci pui prajit, incearca sa te multumesti cu varianta fiarta. Poate ca mancarea din farfurie nu va fi la fel de apetisanta dar nici nu te va obliga sa iti cumperi haine cu o marime mai mare.
Cand vine vorba de legume, cel mai bine e sa le mananci in starea lor naturala. Daca le preferi gatite atunci nu le strica prajindu-le in ulei, fierbele la abur; isi vor pastra astfel proprietatile.
6. Inlocuieste sucul cu apa
Deja stim cu totii prea bine: sucurile din comert, mai ales cele acidulate dauneaza siluetei, si sanatatii. Daca optezi pentru un stil de viata sanatos, atunci ele nu mai au ce cauta in alimentatia ta. Nu vei reusi sa slabesti cu sticla de suc acidulat langa. Daca optezi pentru varianta suc cu zero calorii iti vei pastra silueta dar iti vei pedepsi organismul cu un aport de substante nocive.
Daca iti doresti sa fii si frumoasa si sanatoasa, inarmeaza-te cu rabdare, pune-ti la incarcat rezervele de hotarare si nu uita ca Roma nu a fost construita intr-o singura zi.
Pentru tine am adunat cateva mici sfaturi care sa te ajute sa-ti creezi un regim alimentar sanatos.
1. Nu te apuca de cure de slabire
Motivul e simplu: curele de slabire sunt prea restrictive. De cate ori te-ai apucat de vreo dieta hotarata sa o tii pana la capat ca sa renunti in cateva zile? In plus majoritatea dietelor scot complet din regimul alimentar anumite grupe de alimente astfel incat, chiar daca reusesti sa tii o astfel de “reteta minune” pana la capat si sa scapi de cateva kilograme, e posibil sa iti dezechilibrezi organismul.
Daca intr-adevar vrei sa slabesti ai nevoie de o schimbare de regim alimentar. Si in cazul acesta, nu te gandi ca o sa se intample peste noapte. Poti spune ca de “maine voi manca sanatos”, insa asta nu inseamna ca o sa se si intample. E NEVOIE de efort si de hotarare si mai ales de rabdare. Kilogramele in plus s-au adunat in timp, asa incat nu te astepta sa scapi de ele in cateva zile.
2. Schimba-ti alimentatia treptat
De fiecare data cand vrei sa incepi o cura de slabire manaci in avans tot ce iti trece prin cap, cu gandul ca “de maine ma apuc”. Rezultatul e un sentiment de frustrare cauzat de trecerea de la o masa dupa placul inimii terminata cu o crema fina de ciocolata la o masa compusa dintr-un biscuite si o portie de “apa in stare solida” (daca aveti voi o descriere mai buna pentru cateva frunze de salata neatinse de vreaun sos, va rog sa mi-o transmiteti.)
E mai bine sa renunti treptat la alimentele care stii ca dauneaza sanatatii tale. Mai intai micsoreaza portiile iar apoi incearca sa le indepartezi complet din dieta. Dupa ce te-ai obisnuit cu indepartarea unui aliment poti sa te iti orientezi atentia spre altul, urmand aceiasi pasi.
Daca ti se pare ca nu poti renunta la un aliment desi iti dauneaza, poti incerca sa ii gasesti inlocuitori. Spre exemplu, daca iti plac foarte mult cerealele dulci, dar stii ca trebuie sa dai jos cateva kilograme, inlocuieste-le cu cereale integrale cu un continut scazut de zahar. Daca esti innebunita dupa hamburgeri, sau cheesburgeri, renunta la ei in favoarea unui sandwich.
3. Renunta la junk food
Un efect devastator asupra siluetei il au gustarile dintre mese sau mesele compuse in intregime din chipsuri, snacksuri, batoane energizante, ciocolata si orice altceva se mai vinde la supermarket-ul din colt.
Curata-ti casa de astfel de produse. Cel mai bun mod de a nu manca ceva e sa nu ai alimentul respectiv la indemana. Astfel nu vei mai cadea victima mancatului din plictiseala.
Daca te-ai obisnuit ca pranzul sa iti fie compus dintr-un baton de ciocolata si o punga de ceva cumparat de prin primul magazin iesit in cale, pe motiv ca nu ai timp sa mananci sanatos, am o veste proasta pentru tine. Renunta la masa pe fuga si ia-ti ceva sanatos de acasa la pachet.
Daca totusi trebuie sa rontai ceva inlocuieste alimentele de tip junk food cu fructe, legume, biscuit integrali, alune etc.
4. Fii vegetarian pentru o zi
Alege o zi pe saptamana in care sa mananci numai legume si fructe. Acest experiment te va ajuta sa reduci consumul de grasimi, si sa aduci corpului tau o portie binemeritata de fibre. Si cine stie, s-ar putea sa iti si placa.
5. Alege varianta fiarta in loc de cea prajita
Majoritatea alimentelor se preteaza la ambele tipuri de procesare. Asa ca data viitoare cand vei dori sa mananci pui prajit, incearca sa te multumesti cu varianta fiarta. Poate ca mancarea din farfurie nu va fi la fel de apetisanta dar nici nu te va obliga sa iti cumperi haine cu o marime mai mare.
Cand vine vorba de legume, cel mai bine e sa le mananci in starea lor naturala. Daca le preferi gatite atunci nu le strica prajindu-le in ulei, fierbele la abur; isi vor pastra astfel proprietatile.
6. Inlocuieste sucul cu apa
Deja stim cu totii prea bine: sucurile din comert, mai ales cele acidulate dauneaza siluetei, si sanatatii. Daca optezi pentru un stil de viata sanatos, atunci ele nu mai au ce cauta in alimentatia ta. Nu vei reusi sa slabesti cu sticla de suc acidulat langa. Daca optezi pentru varianta suc cu zero calorii iti vei pastra silueta dar iti vei pedepsi organismul cu un aport de substante nocive.
colesterol
Studii medicale de specialitate au pus in evidenta 8 pasi care asigura mentinerea in frau a colesterolemiei. Pentru a intelege exact care este impactul colesterolului asupra organismului trebuie mai intai sa intelegi ce este acesta, ce alimente il contin si cum actioneaza la nivelul organismului.
Nu mai este un secret faptul ca lipsa monitorizarii colesterolemiei si cresterea acesteia predisupune la riscuri majore pentru SANATATE, cum este infarctul miocardic, accidente vasculare celebrale, renale, pulmonare, ateroscleroza si chiar pune viata in pericol. Tu stii cum stai cu colesterolul? Cand ti-ai facut ultima data analizele si fractinule lipidice, in special LDL?
8 pasi pentru a tine in frau colesterolemia
1. Invata despre autocontrolul minimal al aparatului cardio-vascular
Astazi exista pe piata tot felul de dispozitive care iti permit sa iti evaluezi singur tensiunea arteriala. Este tensiunea arteriala in limite normale (intre 100-70mmHg si 130-80mmHg, in functie de varsta, rasa si sex, tensiune acreste cu varsta si e mai mare la barbati)? Dar pulsul (frecventa batailor inimii, in stare de repaus intre 65-75 maxim de batai pe minut)? Acestea ar trebui masurate zilnic si din cand in cand facuta o evaluare a lor pe perioade din zi: dimineata, la pranz si seara (timp de o saptamana). Modificarile acestor valori trebuie prezentate medicului.
2. Vorbeste cu doctorul tau.
Este posibil ca in familie sa fi avut membrii cu hipercolesterolemie si acest risc se transmite la urmasi, sau unele boli modifica aceasta concentratie a colesterolului in sange. Poate deja ai hipercolesterolemie, iata de ce ai nevoie de o parere avizata care sa poata individualiza toate aspectele de viata, stil alimentar astfel incat sa te sfatuiasca intocmai dupa modul tau de viata si greselile personale. De asemenea medicul iti va cere sa faci periodic analize medicale atat uzuale, cat si pentru evaluarea colesterolului. Colesterolul total: sub 200mg/dl. HDL — 40 mg/dl. LDL — mai putin de 100, iat trigliceridele sub 150.
3. Citeste ambalajele.
Citeste ambalajele alimentelor si evita-le cat mai mult pe cele cu un continut mare de grasimi sau glucide sau cu foarte multe adaosuri, coloranti (alimentele colorate) sau conservate. Evita carnea de porc de asemenea. O alimentatie sanatoasa trebuie sa cuprinda sub 25% grasimi pe zi.
4. Ai curajul sa incerci retete si alimente.
Daca sunt sanatoase nu inseamna ca nu sunt gustoase. Varietatea alimentara reprezinta unul din punctele cheie ale sanatatii. Inlocuieste carnea de porc cu soia, ouale prepara-le fara grasime, fie in teflon simplu, fie fierte separat sau in mancaruri. Foloseste ulei de masline. Incearca sa mananci cat mai mult gatit acasa si mai putin de la fast-food.
5. Mananca mai mult peste
Carnea de peste contine ulei omega 3 care are rolul de a scadea colesterolul in sange si totodata de a reduce sansele formarii placilor de ateroscleroza, avand si rol hipotensiv. Cardiologii americani recomanda trei mese cu peste pe saptamana.
6. Exercitiile fizice.
Sportul are un rol deosebit atat in mentinerea sanatatii tesuturilor prin sporirea fluxului sanguin si a oxigenarii cat si pentru sanatatea vaselor sangine, inducand cresterea productiei de globule rosii si albe in sange si totodata regland tensiunea. Se recomanda o jumatate de ora-o ora de efort fizic pe zi, in special alergare macar cateva minute.
7. Monitorizarea colesterolului.
Fiecare persoana trebuie sa isi verifice colesterolul o data la 5 ani. Daca a fost gasit mare colesterolul, atunci medicul iti va recomanda regim si o noua prezentare la analize dupa 6 luni. Medicul iti va oferi toate detaliile necesare cu privire la dieta si programul de exercitii fizice pe care trebuie sa il urmezi.
8. Incearca sa ai un stil de viata sanatos.
Mananca daca se poate cat mai putine mancaruri rafinate, alege legumele si fructele fierte sau proaspete, mancarurile fara sosuri si garniturile de legume, mai putin orez sau cartof.
sursa healty.ro
Nu mai este un secret faptul ca lipsa monitorizarii colesterolemiei si cresterea acesteia predisupune la riscuri majore pentru SANATATE, cum este infarctul miocardic, accidente vasculare celebrale, renale, pulmonare, ateroscleroza si chiar pune viata in pericol. Tu stii cum stai cu colesterolul? Cand ti-ai facut ultima data analizele si fractinule lipidice, in special LDL?
8 pasi pentru a tine in frau colesterolemia
1. Invata despre autocontrolul minimal al aparatului cardio-vascular
Astazi exista pe piata tot felul de dispozitive care iti permit sa iti evaluezi singur tensiunea arteriala. Este tensiunea arteriala in limite normale (intre 100-70mmHg si 130-80mmHg, in functie de varsta, rasa si sex, tensiune acreste cu varsta si e mai mare la barbati)? Dar pulsul (frecventa batailor inimii, in stare de repaus intre 65-75 maxim de batai pe minut)? Acestea ar trebui masurate zilnic si din cand in cand facuta o evaluare a lor pe perioade din zi: dimineata, la pranz si seara (timp de o saptamana). Modificarile acestor valori trebuie prezentate medicului.
2. Vorbeste cu doctorul tau.
Este posibil ca in familie sa fi avut membrii cu hipercolesterolemie si acest risc se transmite la urmasi, sau unele boli modifica aceasta concentratie a colesterolului in sange. Poate deja ai hipercolesterolemie, iata de ce ai nevoie de o parere avizata care sa poata individualiza toate aspectele de viata, stil alimentar astfel incat sa te sfatuiasca intocmai dupa modul tau de viata si greselile personale. De asemenea medicul iti va cere sa faci periodic analize medicale atat uzuale, cat si pentru evaluarea colesterolului. Colesterolul total: sub 200mg/dl. HDL — 40 mg/dl. LDL — mai putin de 100, iat trigliceridele sub 150.
3. Citeste ambalajele.
Citeste ambalajele alimentelor si evita-le cat mai mult pe cele cu un continut mare de grasimi sau glucide sau cu foarte multe adaosuri, coloranti (alimentele colorate) sau conservate. Evita carnea de porc de asemenea. O alimentatie sanatoasa trebuie sa cuprinda sub 25% grasimi pe zi.
4. Ai curajul sa incerci retete si alimente.
Daca sunt sanatoase nu inseamna ca nu sunt gustoase. Varietatea alimentara reprezinta unul din punctele cheie ale sanatatii. Inlocuieste carnea de porc cu soia, ouale prepara-le fara grasime, fie in teflon simplu, fie fierte separat sau in mancaruri. Foloseste ulei de masline. Incearca sa mananci cat mai mult gatit acasa si mai putin de la fast-food.
5. Mananca mai mult peste
Carnea de peste contine ulei omega 3 care are rolul de a scadea colesterolul in sange si totodata de a reduce sansele formarii placilor de ateroscleroza, avand si rol hipotensiv. Cardiologii americani recomanda trei mese cu peste pe saptamana.
6. Exercitiile fizice.
Sportul are un rol deosebit atat in mentinerea sanatatii tesuturilor prin sporirea fluxului sanguin si a oxigenarii cat si pentru sanatatea vaselor sangine, inducand cresterea productiei de globule rosii si albe in sange si totodata regland tensiunea. Se recomanda o jumatate de ora-o ora de efort fizic pe zi, in special alergare macar cateva minute.
7. Monitorizarea colesterolului.
Fiecare persoana trebuie sa isi verifice colesterolul o data la 5 ani. Daca a fost gasit mare colesterolul, atunci medicul iti va recomanda regim si o noua prezentare la analize dupa 6 luni. Medicul iti va oferi toate detaliile necesare cu privire la dieta si programul de exercitii fizice pe care trebuie sa il urmezi.
8. Incearca sa ai un stil de viata sanatos.
Mananca daca se poate cat mai putine mancaruri rafinate, alege legumele si fructele fierte sau proaspete, mancarurile fara sosuri si garniturile de legume, mai putin orez sau cartof.
sursa healty.ro
marți, 13 octombrie 2009
DANS EROTIC LA SCOALA
- In imaginile alaturate - filmate la o petrecere scolara, probabil - vedem copii de o schioapa miscandu-se, cu talent de actori XXX , pe ritm de reggaeton.
Mai grav e faptul ca tocmai profesoarele sunt cele care le dau tonul si chiar le arata cele mai bune pozitii. Ba chiar, una dintre ele pluseaza, aducand in mijlocul "invataceilor" un cuplu format dintr-un baiat si o fetita nu mai mari de 3-4 ani.
Un alt moment care, cu siguranta, le-ar provoca un infarct parintilor, este cel in care aceeasi tanara se misca, intr-o pozitie mai mult decat indecenta, in fata copilasului de mai devreme.
Crezi ca autoritatile ar trebui sa ia masuri sau totul ar trebui catalogat ca pura distractie, mai mult sau mai putin vinovata? Spune-ti parerea mai jos!
CONTRACEPTII
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cateva riscuri importante ale utilizarii anticonceptionalelor pe care ar trebui sa le stiti mai ales in cazul unui consum de lunga durata, indiferent daca le folositi ca tratament hormonal ori vreti sa va protejati de o sarcina.
1. Cresterea unor hormoni in plasma (tiroxina si hidrocortizon) cu afectarea echilibrului tuturor hormonilor.
2. Cresc cantitatea factorilor de coagulare (VII, VIII, IX, X si fibrinogen) care cresc considerabil coagubilitatea sangelui, de aici risculmare de tromboze, mai ales la fumatoare;
3. Micsoreaza fluxul biliar si perturba compozitia sucului biliar (fiere) favorizand formarea pietrelor la fiere (litiaza biliara);
4. Creste nivelul plasmatic al colesterolului si trigliceridelor, ridicand mult riscurile bolilor cardio-vasculare, aterosclerozei si accidentelor vasculare. Totodata acest efect predispune la ingrasare. Se spune ca nu ingrasa contraceptivele, atunci de ce in SUA sunt intersize persoanelor cu greutate peste 90kg?
5. Depresie;
6. Cresterea presiunii arteriale
7. Pigmentarea pielii, aparitia petelor maronii;
8. Cresc foarte mult riscul aparitiei cancerelor. Studii de specialitate efectuate pe loturi de femei aflate la menopauza au scos la iveala efecte sumbre ale utilizarii anticonceptionalelor combinate dupa cativa ani de folosire! Studiul a fost intrerupt dupa 5 ani! Aceasta fiinda pacientele prezentau o incidenta ingrijorator de crescuta a cancerelor de san, al metroragiilor (sangerari uterine evident, in afara mesntruatiei), atacului cerebral si al bolilor de inima.
9. Reactii adverse relativ minore la administrare: greata, voma, ameteli, cefalee, tensiune in sani cu durere, edeme generale (retentie de apa in tesuturi), crestere in greutate, hirsutism (cresterea excesiva a parului si in zone in care acesta nu ar trebui sa fie vizibil), acnee, cloasma (aparitia pe fata a unor pete galbene-maronii), efecte negative minore dar care pt perturba considerabil viata de zi cu zi a femeii;
10. Cresc frecventa candidozelor vaginale;
11. Uneori apar sangerari uterine neregulate intre menstruatii;
12. Virilizare a fatului feminin daca se administreaza in timpul sarcinii, eventual in stadiu intial cand inca nu este depistata;
13. Provoaca rar icter colestatic
14. Rar apar adenoame hepatice (cancer hepatic)
15. Cresc usor frecventa cancerului mamar la femeile tinere;
16. Cresc glicemia
17. Crampe musculare si colici abdominale.
Contraceptivele hormonale se vor administra numai dupa o evaluare clinica completa, iar prezenta factorilor de risc precum bolile cardiovasculare, varsta peste 30 de ani, fumatul (fumatoarelor le sunt recomandate mai degraba contraceptivele cu progesteron, fara estrogeni), boli tromboembolice, hepatite sau tulburari hepatice, carcinoame estrogen-dependente (cancere vaginale, uterine, ovariene, mamare) suspectate sau certe, sangerari uterine nediagnosticate si sarcina reprezinta contraindicatii.
- Utilizarea anticonceptionalelor reprezinta un subiect controversat, fiind imbratisata utilizarea acestora in special de catre producatori, dar si de unii medici ca metoda rapida de tratament sau contraceptie fara sa fie nevoie de investigatii mai elaborate. Pe de alta parte o serie de medici si farmacisti recomanda o importanta precautie in consumul de anticonceptionale, indiferent de scop: terapie sau contraceptie.
- Adevarul este undeva la mijloc, anticonceptionalele fiind medicamente, insa dintre cele cu cele mai multe riscuri. Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cateva riscuri importante ale utilizarii anticonceptionalelor pe care ar trebui sa le stiti mai ales in cazul unui consum de lunga durata, indiferent daca le folositi ca tratament hormonal ori vreti sa va protejati de o sarcina.
1. Cresterea unor hormoni in plasma (tiroxina si hidrocortizon) cu afectarea echilibrului tuturor hormonilor.
2. Cresc cantitatea factorilor de coagulare (VII, VIII, IX, X si fibrinogen) care cresc considerabil coagubilitatea sangelui, de aici risculmare de tromboze, mai ales la fumatoare;
3. Micsoreaza fluxul biliar si perturba compozitia sucului biliar (fiere) favorizand formarea pietrelor la fiere (litiaza biliara);
4. Creste nivelul plasmatic al colesterolului si trigliceridelor, ridicand mult riscurile bolilor cardio-vasculare, aterosclerozei si accidentelor vasculare. Totodata acest efect predispune la ingrasare. Se spune ca nu ingrasa contraceptivele, atunci de ce in SUA sunt intersize persoanelor cu greutate peste 90kg?
5. Depresie;
6. Cresterea presiunii arteriale
7. Pigmentarea pielii, aparitia petelor maronii;
8. Cresc foarte mult riscul aparitiei cancerelor. Studii de specialitate efectuate pe loturi de femei aflate la menopauza au scos la iveala efecte sumbre ale utilizarii anticonceptionalelor combinate dupa cativa ani de folosire! Studiul a fost intrerupt dupa 5 ani! Aceasta fiinda pacientele prezentau o incidenta ingrijorator de crescuta a cancerelor de san, al metroragiilor (sangerari uterine evident, in afara mesntruatiei), atacului cerebral si al bolilor de inima.
9. Reactii adverse relativ minore la administrare: greata, voma, ameteli, cefalee, tensiune in sani cu durere, edeme generale (retentie de apa in tesuturi), crestere in greutate, hirsutism (cresterea excesiva a parului si in zone in care acesta nu ar trebui sa fie vizibil), acnee, cloasma (aparitia pe fata a unor pete galbene-maronii), efecte negative minore dar care pt perturba considerabil viata de zi cu zi a femeii;
10. Cresc frecventa candidozelor vaginale;
11. Uneori apar sangerari uterine neregulate intre menstruatii;
12. Virilizare a fatului feminin daca se administreaza in timpul sarcinii, eventual in stadiu intial cand inca nu este depistata;
13. Provoaca rar icter colestatic
14. Rar apar adenoame hepatice (cancer hepatic)
15. Cresc usor frecventa cancerului mamar la femeile tinere;
16. Cresc glicemia
17. Crampe musculare si colici abdominale.
Contraceptivele hormonale se vor administra numai dupa o evaluare clinica completa, iar prezenta factorilor de risc precum bolile cardiovasculare, varsta peste 30 de ani, fumatul (fumatoarelor le sunt recomandate mai degraba contraceptivele cu progesteron, fara estrogeni), boli tromboembolice, hepatite sau tulburari hepatice, carcinoame estrogen-dependente (cancere vaginale, uterine, ovariene, mamare) suspectate sau certe, sangerari uterine nediagnosticate si sarcina reprezinta contraindicatii.
tot nu am inteles ,.....
La inceput, nu intelegeam de ce. Nu intelegeam de ce patul trebuie sa fie atat de gol, de ce camera atat de amenintatoare, de ce viitorul atat de pustiu, de ce ochii mei cei mai iubiti atat de rai, de ce vinovatia mai grea ca inima, de ce noaptea mai intunecata ca iadul, dar stiam ca asta o sa fie viata mea o perioada de timp de acum incolo. Nu intelegeam cum as putea eu sa merg mai departe. Fara el. Nu am aflat decat ca trebuie. Fara sa am un incotro.
La inceput, nu intelegeam de ce. De ce nimeni nu poate sa-mi ia durerea cu mana, de ce nu pot sa-l mai aud de departe, de ce temerile imi ard, dar nu se risipesc, de ce inima imi tace si gura imi vorbeste in prostie, de ce singura neghioaba care nu-i intelegea dialectul incalcit si fara sens eram chiar eu. Nu intelegeam de ce patul trebuie sa fie atat de gol, de ce camera atat de amenintatoare, de ce viitorul atat de pustiu, de ce ochii mei cei mai iubiti atat de rai, de ce vinovatia mai grea ca inima, de ce noaptea mai intunecata ca iadul, dar stiam ca asta o sa fie viata mea o perioada de timp de acum incolo. Nu intelegeam cum as putea eu sa merg mai departe. Fara el. Nu am aflat decat ca trebuie. Fara sa am un incotro.
Mi-a promis ca o sa-mi fie mai bine fara el. Nici la inceput si nici la sfarsit... nu imi era deloc mai bine. Ma loveam mereu de amintiri prin casa, ma impiedicam de sosete care nu mai existau si raspundeam cu ploi si lacrimi unor zambete si curcubee imaginare. Vedeam trupul familiar cum trage din tigara si mijeste incet ochii. Cand nervii se colorau si ajungeau in obraji, vedeam acelasi trup cum se lasa in hohote pe spate, incercand hoteste sa ma impace. Venea momentul cand vedeam ca de fapt el nu mai era acolo. Era momentul de realitate in care trupul se strangea la unison cu sufletul.
Imi era greu, insuportabil, ma chinuiam, imi simteam obrajii plesniti de vant, de foc si de gheata. Pe rand, ma treceau toate caldurile pamantului. Cu schimbul, ma luau toate frigurile aceluiasi pamant. La un moment dat ma temeam ca o sa ma transform in piatra. Nu-mi gaseam chip si inima si glas si putere sa ma exteriorizez.. "ACUM? Dar care-i rostul? Cum poti tu cand eu niciodata nu as fi putut?''
Strain de mine alfabetul parasirii. Nu intelegeam cum poate o stupida incapatanare si o ratacire de moment sa ma desparta de o fericire eterna. Nu vedeam eroismul lui, nici nu-i puteam citi buchiselile. Nu intelegeam de ce imi spune ca pleaca si de ce nu trebuie sa-l astept sa se intoarca. Nu intelegeam de ce el care m-a invatat iubirea nu mai are subit timp sa o cunoasca. Sau rabdare ca sa ma dezvete de ea. Nu ma imaginam intreaga fara partea mea de jumatate, nu ma imaginam dezradacinata, despuiata, ramasa cu atat de putin in mine, mintind o lume intreaga ca hainele mele de doliu imi vin bine. Dar asa m-am plimbat in lume. Asa mi-am plimbat durerea prin metrou, printre masini, printre colegii de birou, asa am depus-o in munca. Si imi era rusine de atata nenoroc si de faptul ca aripile se lipisera de pamant.
Lupta cu toti cei din jurul tau este de fapt lupta cu tine insati. Iubirea este o iluzie. Simteam mirosul de cafea in fiecare dimineata si pupilele mi se deschideau instinctiv. Zambeam gales amintirii. Am acceptat nenatural si nefiresc ca si cum nu-mi statea in putere sa fac altceva. Nici nu puteam. N-am priceput ce ar trebui sa fac cu mine de acum incolo. In ce sa mai cred. In ce sa nu mai cred.
N-am inteles cam pe unde sa pitesc amintirile astea pacatoase ca sa nu ma imbratiseze seara cand ajung acasa, n-am stiu cui sa le dau mai departe prin imbratisarea mea, cum sa nu ma dezobisnuiesc, cum sa plec, cum sa tac, cum sa ascult, cum sa nu insist, cum sa nu plang, cum sa nu fiu slaba, cum sa nu regret. Cum sa accept ca de buna voie ai ales ca niciodata, dar niciodata sa nu mai treci prin viata mea? Daca as fi putut, trebuia sa-ti multumesc. Odata si odata, valul de pe ochi trebuia sa cada.
Apoi a inceput sa-mi fie din ce in ce mai bine. Nu ma regaseam nici in amorteala, nici in munca, nici in prieteni, dar imi era bine doar in amorteala, doar in munca, doar alaturi de prieteni. Dar nici atunci nu intelegeam de ce. Apoi a venit o alta iubire de care ma ascundeam in amintirile cu tine. A venit ca o atingere cu mana rece cand iti frige fruntea. Iti juri ca nu ai nevoie de ea, dar face atat de bine cand pune nectar pe rana. Si o accepti, apoi o vrei, o iubesti mai mult decat pe palma care ti-a infierbantat obrajii.
Ma uit si azi cu ochi grei vazand fericire si durere ca prin vis. Vad mana care imi intinde un adio. Vad ochi care imi promit ca de acum incolo o sa aflu ce-i uitarea. Azi prind alta mana. Iubesc alti ochi. Din cand in cand mi-e frica sa nu plang. Daca o sa bata vantul? Daca si acum o sa se stinga? Si vreau, dar tot nu pot sa inteleg. Cum. Cand. De ce. Nici acum! Ceea ce a fost atunci.
9 boli ale sarutului
Sarutul este poate cel mai frecvent gest tandru folosit intre indragostiti (si nu numai), insa cati dintre noi cunosc faptul ca prin sarut ne putem imbolnavi chiar de unele patologii grave? Iata care sunt cele 9 boli pe care le poti lua prin sarut.
Sarutul este poate cel mai frecvent gest tandru folosit intre indragostiti (si nu numai), insa cati dintre noi cunosc faptul ca prin sarut ne putem imbolnavi chiar de unele patologii grave? Cavitatea orala reprezinta mijloc de transmitere a unor infectii prin mai multe mecanisme: microorganisme care se transmit prin saliva, patologii manifestate prin modificarile florei orale, microorganisme care se pot transmite prin intermediul unor mici rani, cum ar fi in cazul celor care prezinta gingii sensibile sangerande sau pur si simplu prin contactul mucoaselor sau a pielii ori buzelor (cum este cazul virusului papilloma uman sau a herpesului bucal).
boli pe care le poti contacta prin sarut
Herpesul oral
Virusurile herpetice sunt de mai multe tipuri, cele care infecteaza in general cavitatea bucala si zonele marginale (buzele, barbia, nasul) facand parte din clasa Herpes simplex viridae de tip 2. Acesta este un virus care se “adaposteste” intr-o anumita zona a sistemului nervos a omului unde ramane intreaga viata, neexistand la momentul actual un medicament care sa poata patrunde la acest nivel pentru a-l distruge.
In anumite situatii, cum ar fi in cazul expunerilor prelungite la soare sau in caz de febra ori cand imunitatea organismului scade din diverse motive etc. acest virus se manifesta prin aparitia la nivelul terminatiilor nervoase din piele sau mucoase a unor vezicule, ca niste bubite mici, alaturate, cu un lichid galben transparent, care pot intepa sau prezenta mancarimi si care se vindeca greu, dupa spargere lasand o crusta dureroasa, usor sangeranda, urmand ca aceasta sa se rupa si sa reapara pana cand leziunea cutanata sau mucoasa se vindeca. Astfel o persoana poate prezenta herpes oral vizibil sau nu prin prezenta acestor bubite pe buze sau in jurul acestora ori chiar la nivelul mucoasei cavitatii orale. Aceasta peroana poate transmite virusul prin sarut. Eruptiile, aceste bubite, pot fi vindecate cu aciclovir, un medicament pentru a carei descoperire s-a acordat premiul Nobel.
Candidoza orala
Candidoza orala sau orofaringiana este o infectie provocata de ciuperci care se dezvolta la nivelul cavitatii bucale. Cea mai frecvent incriminata ciuperca este Candida Albicans. Acestea se dezvolta la nivelul cavitatii bucale, a faringelui si a esofagului in anumite situatii. Se manifesta prin depozite albicioase la nivelul limbii si a peretilor cavitatii bucale (placarde albe), sangerari ale mucoasei bucale aparute spontan sau provocate de traumatisme minore, senzatie de arsura a gurii si/sau a gatului, fisuri in colturile gurii, aparitia unui “gust neplacut” in gura, durere la nivelul limbii sau a intregii cavitati bucale etc. Aceasta se poate transmite prin sarut, dar si prin sexul oral, acesta din urma fiind considerat cea mai frecventa cale de transmitere la adulti.
HPV – virusul Papilloma uman..Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor prin sarut caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele (buze), piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase. Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.
.. HIV si alte boli cu transmitere sexuala...
Infectia se poate transmite daca in cavitatea bucala exista cea mai mica rana sangeranda (spre exemplu gingiile sangerande), virusul patrunzand prin aceste mici leziuni. Este adevarat ca riscul infectarii cu HIV in cazul sarutului este mai mic decat in cazul sexului vaginal si anal, insa nu este inexistent.
. Aftele bucale
Aftele bucale reprezinta un tip de infectii bucale care la unele persoane sunt foarte frecvente din diverse cauze: fie prezinta carii dentare care reprezinta o permanenta infectie in gura pana vor fi tratate, fie sunt fumatoare (fumatul afecteaza imunitatea si flora mucoasei orale), fie au o igiena orala deficitara sau au luat antibiotice ori prezinta o scaderea generala a imunitatii in tot organismul, ori sunt racite etc. Atentie insa, aftele bucale pot degenera in timp in cancer bucal.
. Hepatite
Virusurile hepatitice se pot transmite deasemenea prin sarut mai ales cand persoanele prezinta mici leziuni sangenrande la nivelul cavitatii bucale, cum ar fi gingiile sangerande. In general hepatiticii au gingiile sensibile si sangereaza adesea, iar virusurile hepatitice precum VHB (virus hepatitic B) sau VHC (virus hepatitic C) sunt foarte periculoase, reprezantacnd adesea boli cronice care evolueaza spre insuficienta hepatica majora si deces. In cazul VHB se considera ca aproximativ 25% din populatie manifesta imunitate si se vindeca, restul evoluand spre hepatite cronice, ciroze si chiar cancer hepatic.
. Mononuceloza Celebra boala supranumita chiar “boala sarutului”, mai exact mononucleoza, reprezinta o patologie care se transmite tipic prin sarut, fiind data de virusul Epstein-Barr (EBV) care se gaseste in saliva purtatorilor . In situatii exceptionale mononucleoza se poate transmite si prin tuse, stranut, ori folosirea in comun a paharelor si a tacamurilor. Boala prezinta simptomatologie asemanatoare cu gripa, dar se pot adauga si splenomegalia (marirea foarte mult a splinei), inflamarea ganglionilor mai ales la nivelul gatului sau chiar rash.
. Raceala si boli respiratorii
Acestea se transmit foarte usor prin sarut, datorita modificarilor in flora orala care au loc. Astfel daca unul din parteneri este racit sau manifesta un tip de infectie resporatorie care implica si mucoasa orofaringiana, va contacta si celalalt partener aceatsa infectie.
. Alte infectii ale cavitatii orale
Orice alt tip de infectii ale cavitatii orale ar putea fi transmisa prin sarut atata vreme cat se manifesta prin modificarea florei bucale.
Pentru a preveni contactarea bolilor prin intermediul sarutului se recomanda sa fiti prudenti in aceasta privinta si sa urmariti atent daca persoana cu care intentinati sa va sarutati prezinta o igiena orala riguroasa, sa nu prezinte leziuni inflamate atat in gura cat si la nivelul buzelor, sa nu aiba placarde albe, afte bucale, amigdalele sau ganglionii inflamati etc.
Sursa: health .ro
Sarutul este poate cel mai frecvent gest tandru folosit intre indragostiti (si nu numai), insa cati dintre noi cunosc faptul ca prin sarut ne putem imbolnavi chiar de unele patologii grave? Cavitatea orala reprezinta mijloc de transmitere a unor infectii prin mai multe mecanisme: microorganisme care se transmit prin saliva, patologii manifestate prin modificarile florei orale, microorganisme care se pot transmite prin intermediul unor mici rani, cum ar fi in cazul celor care prezinta gingii sensibile sangerande sau pur si simplu prin contactul mucoaselor sau a pielii ori buzelor (cum este cazul virusului papilloma uman sau a herpesului bucal).
boli pe care le poti contacta prin sarut
Herpesul oral
Virusurile herpetice sunt de mai multe tipuri, cele care infecteaza in general cavitatea bucala si zonele marginale (buzele, barbia, nasul) facand parte din clasa Herpes simplex viridae de tip 2. Acesta este un virus care se “adaposteste” intr-o anumita zona a sistemului nervos a omului unde ramane intreaga viata, neexistand la momentul actual un medicament care sa poata patrunde la acest nivel pentru a-l distruge.
In anumite situatii, cum ar fi in cazul expunerilor prelungite la soare sau in caz de febra ori cand imunitatea organismului scade din diverse motive etc. acest virus se manifesta prin aparitia la nivelul terminatiilor nervoase din piele sau mucoase a unor vezicule, ca niste bubite mici, alaturate, cu un lichid galben transparent, care pot intepa sau prezenta mancarimi si care se vindeca greu, dupa spargere lasand o crusta dureroasa, usor sangeranda, urmand ca aceasta sa se rupa si sa reapara pana cand leziunea cutanata sau mucoasa se vindeca. Astfel o persoana poate prezenta herpes oral vizibil sau nu prin prezenta acestor bubite pe buze sau in jurul acestora ori chiar la nivelul mucoasei cavitatii orale. Aceasta peroana poate transmite virusul prin sarut. Eruptiile, aceste bubite, pot fi vindecate cu aciclovir, un medicament pentru a carei descoperire s-a acordat premiul Nobel.
Candidoza orala
Candidoza orala sau orofaringiana este o infectie provocata de ciuperci care se dezvolta la nivelul cavitatii bucale. Cea mai frecvent incriminata ciuperca este Candida Albicans. Acestea se dezvolta la nivelul cavitatii bucale, a faringelui si a esofagului in anumite situatii. Se manifesta prin depozite albicioase la nivelul limbii si a peretilor cavitatii bucale (placarde albe), sangerari ale mucoasei bucale aparute spontan sau provocate de traumatisme minore, senzatie de arsura a gurii si/sau a gatului, fisuri in colturile gurii, aparitia unui “gust neplacut” in gura, durere la nivelul limbii sau a intregii cavitati bucale etc. Aceasta se poate transmite prin sarut, dar si prin sexul oral, acesta din urma fiind considerat cea mai frecventa cale de transmitere la adulti.
HPV – virusul Papilloma uman..Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor prin sarut caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele (buze), piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase. Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.
.. HIV si alte boli cu transmitere sexuala...
Infectia se poate transmite daca in cavitatea bucala exista cea mai mica rana sangeranda (spre exemplu gingiile sangerande), virusul patrunzand prin aceste mici leziuni. Este adevarat ca riscul infectarii cu HIV in cazul sarutului este mai mic decat in cazul sexului vaginal si anal, insa nu este inexistent.
. Aftele bucale
Aftele bucale reprezinta un tip de infectii bucale care la unele persoane sunt foarte frecvente din diverse cauze: fie prezinta carii dentare care reprezinta o permanenta infectie in gura pana vor fi tratate, fie sunt fumatoare (fumatul afecteaza imunitatea si flora mucoasei orale), fie au o igiena orala deficitara sau au luat antibiotice ori prezinta o scaderea generala a imunitatii in tot organismul, ori sunt racite etc. Atentie insa, aftele bucale pot degenera in timp in cancer bucal.
. Hepatite
Virusurile hepatitice se pot transmite deasemenea prin sarut mai ales cand persoanele prezinta mici leziuni sangenrande la nivelul cavitatii bucale, cum ar fi gingiile sangerande. In general hepatiticii au gingiile sensibile si sangereaza adesea, iar virusurile hepatitice precum VHB (virus hepatitic B) sau VHC (virus hepatitic C) sunt foarte periculoase, reprezantacnd adesea boli cronice care evolueaza spre insuficienta hepatica majora si deces. In cazul VHB se considera ca aproximativ 25% din populatie manifesta imunitate si se vindeca, restul evoluand spre hepatite cronice, ciroze si chiar cancer hepatic.
. Mononuceloza Celebra boala supranumita chiar “boala sarutului”, mai exact mononucleoza, reprezinta o patologie care se transmite tipic prin sarut, fiind data de virusul Epstein-Barr (EBV) care se gaseste in saliva purtatorilor . In situatii exceptionale mononucleoza se poate transmite si prin tuse, stranut, ori folosirea in comun a paharelor si a tacamurilor. Boala prezinta simptomatologie asemanatoare cu gripa, dar se pot adauga si splenomegalia (marirea foarte mult a splinei), inflamarea ganglionilor mai ales la nivelul gatului sau chiar rash.
. Raceala si boli respiratorii
Acestea se transmit foarte usor prin sarut, datorita modificarilor in flora orala care au loc. Astfel daca unul din parteneri este racit sau manifesta un tip de infectie resporatorie care implica si mucoasa orofaringiana, va contacta si celalalt partener aceatsa infectie.
. Alte infectii ale cavitatii orale
Orice alt tip de infectii ale cavitatii orale ar putea fi transmisa prin sarut atata vreme cat se manifesta prin modificarea florei bucale.
Pentru a preveni contactarea bolilor prin intermediul sarutului se recomanda sa fiti prudenti in aceasta privinta si sa urmariti atent daca persoana cu care intentinati sa va sarutati prezinta o igiena orala riguroasa, sa nu prezinte leziuni inflamate atat in gura cat si la nivelul buzelor, sa nu aiba placarde albe, afte bucale, amigdalele sau ganglionii inflamati etc.
Sursa: health .ro
van damme a la pro tv..stiri
Asa-zisul pungas l-a iritat pe un tanar, caruia i-a infasurat capul intr-o plasa, in ceea ce ar fi trebuit sa fie o gluma cu camera ascunsa. Furios, aceasta a dat sa se razbune, insa l-a ratat pe farsor.
Mult mai inspirat a fost un alt trecator, fan Jean Claude van Damme, pesemene, dupa lovitura pe care i-a aplicat-o.
Bietul fugar a fost facut groggy cu un high-kick ce l-ar face invidios pana si pe campionul K1 en-titre, Remy Bonjaski. Ba chiar, glumetul era sa o pateasca si mai si, daca n-ar fi intervenit colegii sai, care au explicat ca totul este farsa.
La fel de urat, a patit-o si un prezentator TV din Turcia, specializat in glume cu camera ascuna. Una dintre victime n-a gustat deloc poanta si si-a varsat naduful pe nefericit.
KAKOMATHIMENO(TE-AM RAZGAIAT)
TOT CE AM FACU PE DRUMUL MEU
A FOST SA TE ALINT
SI CAND MA PRIVESTI..
NU VREAU SA FACI CE IMI CERI..
ce sa iti spun
Sunt doi nebuni ce-ti injumatatesc trupul si sufletul: unul ma iubeste, altul ar vrea sa-mi franga gatul, primul ar vrea sa ma sarute, al doilea sa ma alunge, unul si-ar dori o iubire, altul ar sterge orice amintire, primul si-ar petrece in totalitate viata cu mine, al doilea nici numele nu-mi stie.
As fi vrut un moment sa taci pentru ca privirea ta si tonul vocii tale ma nelinistesc. Stii ca te-am iubit si te iubesc si ar fi potrivit ca un singur moment sa poti privi in ochii mei fara a vorbi.
As vrea sa-ti spun cat te iubesc, dar tac si simt ca fac cea mai mare greseala. Esti dragostea care mi-a modelat sufletul si trupul, mintea si a calculat minutul in care eu nu voi mai fi; vom fi noi doi-nebunii plini de frunze moarte, de soapte desarte, de saruturi rapide si moi, de palme pline cu noroi. Si stiu ca te iubesc de cand ma stiu si recunosc: am fost a lui, dar a durut, a fost un vis pe care l-am urat de-atunci mai mult.
Am vrut mereu sa-ti spun, sa stii, sa simti ca nu am cautat sa fii ranit, caci te iubesc si te-am iubit. Doar mi-am dorit sa ma privesti in ochii negri, mari, deschisi: sa simti ca viata e un vis! Mi-am mai dorit un lant format din zale de sfoara in jutul gatului meu si sa-l pot strange sau slabi dupa cum simt eu, sa ma tina legata de lume, de noi... sa-nvatam impreuna sa traim in doi!
As fi vrut ca in tine, in trupul tau, sa nu se fi dat acea batalie intre cei doi straini ce te locuiesc, caci te-am iubit si te iubesc!.. sau sa fi avut loc inainte de mine si de era noi!
Sunt doi nebuni ce-ti injumatatesc trupul si sufletul: unul ma iubeste, altul ar vrea sa-mi franga gatul, primul ar vrea sa ma sarute, al doilea sa ma alunge, unul si-ar dori o iubire, altul ar sterge orice amintire, primul si-ar petrece in totalitate viata cu mine, al doilea nici numele nu-mi stie.
As fi vrut sa ma cunosti, daca nu tu-macar unul dintre ei. As fi vrut sa stii ca am idei destul de bune despre lume, despre eternitatea iubirii; dar nu-ti spun decat ca ti-am pastrat o amintire-cea mai frumoasa cu noi doi!
As fi vrut sa-mi oferi o clipa de vis, o vara nebuna, o noapte cu luna si-un sarut...si daca vei putea mai mult. Dar te-am iubit si te iubesc si nu-mi doresc decat sa citesti ce n-am avut curaj sa-ti spun!
As fi vrut un moment sa taci pentru ca privirea ta si tonul vocii tale ma nelinistesc. Stii ca te-am iubit si te iubesc si ar fi potrivit ca un singur moment sa poti privi in ochii mei fara a vorbi.
As vrea sa-ti spun cat te iubesc, dar tac si simt ca fac cea mai mare greseala. Esti dragostea care mi-a modelat sufletul si trupul, mintea si a calculat minutul in care eu nu voi mai fi; vom fi noi doi-nebunii plini de frunze moarte, de soapte desarte, de saruturi rapide si moi, de palme pline cu noroi. Si stiu ca te iubesc de cand ma stiu si recunosc: am fost a lui, dar a durut, a fost un vis pe care l-am urat de-atunci mai mult.
Am vrut mereu sa-ti spun, sa stii, sa simti ca nu am cautat sa fii ranit, caci te iubesc si te-am iubit. Doar mi-am dorit sa ma privesti in ochii negri, mari, deschisi: sa simti ca viata e un vis! Mi-am mai dorit un lant format din zale de sfoara in jutul gatului meu si sa-l pot strange sau slabi dupa cum simt eu, sa ma tina legata de lume, de noi... sa-nvatam impreuna sa traim in doi!
As fi vrut ca in tine, in trupul tau, sa nu se fi dat acea batalie intre cei doi straini ce te locuiesc, caci te-am iubit si te iubesc!.. sau sa fi avut loc inainte de mine si de era noi!
Sunt doi nebuni ce-ti injumatatesc trupul si sufletul: unul ma iubeste, altul ar vrea sa-mi franga gatul, primul ar vrea sa ma sarute, al doilea sa ma alunge, unul si-ar dori o iubire, altul ar sterge orice amintire, primul si-ar petrece in totalitate viata cu mine, al doilea nici numele nu-mi stie.
As fi vrut sa ma cunosti, daca nu tu-macar unul dintre ei. As fi vrut sa stii ca am idei destul de bune despre lume, despre eternitatea iubirii; dar nu-ti spun decat ca ti-am pastrat o amintire-cea mai frumoasa cu noi doi!
As fi vrut sa-mi oferi o clipa de vis, o vara nebuna, o noapte cu luna si-un sarut...si daca vei putea mai mult. Dar te-am iubit si te iubesc si nu-mi doresc decat sa citesti ce n-am avut curaj sa-ti spun!
luni, 12 octombrie 2009
TOM BOXER SI ANDONIA -MORENA MY LOVE
TOM BOXER ARE O NOUA CUCERIRE DAR NU SENTIMENTALA..CI PE PLAN MUZICAL..VEDETI..O CHEAMA MORENA..SI VOR CANTA INPREUNA..
ASCULTATI PIESA SI VEDETI DACA VA PLACE.
TE IUBESC DOAR CAND ESTI ALTA!
Nu te scobi in dinti dupa ce mananci, zambeste larg si gratios, razi la glumele lui chiar daca nu te gadila nimic, nu-ti permite sa stai aplecata caci sanii trebuie intotdeauna scosi semeti in fata, iar cocoasa nu este deloc estetica si feminina, nu face tu primul pas, nu-l suna imediat dupa prima intalnire, cenzureaza-te, abtine-te, fii altfel, nu oricum. Nu fi cum esti tu de obicei!
Se ia un barbat fenomenal si se arunca in calea ta, femeie frumoasa, desteapta, de cariera, trecuta printr-un sir lung si interminabil de singuratate, nefericire si relatii esuate. Se ia un barbat care iti place mult spre enorm, spre entuziasm si indragostire asa cum patesti de fiecare data cand ochiul tau da de costumul elegant si prezentabil al sufletului pereche. Se constata ca tipul arata bine, este inteligent, calareste un job promitator, promite si conduce catre un viitor, e fermecator, are umor, rade frumos si cu gropite chiar si la glumele tale nesarate, e si serios, sigur pe el, intr-un cuvant are toate trasaturile speciei masculine dupa care ne dam in vant noi femeile. Si... oricat de inteligent suna, tipul nu este nici insurat, nici gay, nici impotent, nici divortat, nici bolnav incurabil, nici misogin, nici traind in umbra fostei, nici mutant genetic, nici vizitator de pe vreo alta planeta albastra. Tipul este SINGUR si disponibil, ceea ce il transforma in barbatul ideal.
Menirea ta, soptita din toata inima de instincte, este ca, in urmatoarele 24 de ore si restul zilelor care le urmeaza sa-l cuceresti iremediabil. Urmeaza partea despre cum sa-l invarti pe degete. Dar daca pentru a face asta, tu trebuie de fapt sa te transformi in alta femeie? Daca tu, frumoaso, te-ai transformat in cenusareasa doar pentru ca Fat-Frumosul tau vrea una alaturi pentru tot restul vietii? Te-ar mai iubi el daca vraja s-ar desface si te-ar vedea afara din globul de clestar, traind fericita intr-o casuta de la balta in calitate de Fiona? Daca el se razgandeste si nu te mai iubeste surprinzandu-te in rochie de casa nu chiar sexy si mulata, ci larga si decolorata, cu cenusa in parul ciufulit, vie, tot frumoasa, insa reala, spaland vase, muncind la visuri si dorinte pe care lui i le-ai ascuns? Ai putea sa iubesti pe cineva care vede in tine o cu totul alta femeie decat cea care esti cu adevarat?
Daca si cu parca, parca si cu daca... Cam asa se intampla in comedia“The ugly truth” ("Adevarul gol-golut", desi eu i-as spune “Adevarul urat”) pe care am vizionat-o recent. Filmul e placut pentru devoratorii de romantism si de iubire ca in filme, unele replici sunt picante si acide, unele scene sunt mai mult sau mai putin cuviincioase, umorul e la el acasa, hohotele curg unele dupa altele, mai totul pica bine psihicului si stomacului. Filmul se digera usor, nu dauneaza grav nici eternilor visatori si abia abia daca iti sterge zambetul la iesirea din sala. Mi-a placut. In el exista unele idei si substraturi de adevaruri cu care te intalnesti in viata, in iubire, in relatiile cu sexul opus.
Se ia un barbat fenomenal si se arunca in calea ta, femeie frumoasa, desteapta, de cariera, trecuta printr-un sir lung si interminabil de singuratate, nefericire si relatii esuate. Se ia un barbat care iti place mult spre enorm, spre entuziasm si indragostire asa cum patesti de fiecare data cand ochiul tau da de costumul elegant si prezentabil al sufletului pereche. Se constata ca tipul arata bine, este inteligent, calareste un job promitator, promite si conduce catre un viitor, e fermecator, are umor, rade frumos si cu gropite chiar si la glumele tale nesarate, e si serios, sigur pe el, intr-un cuvant are toate trasaturile speciei masculine dupa care ne dam in vant noi femeile. Si... oricat de inteligent suna, tipul nu este nici insurat, nici gay, nici impotent, nici divortat, nici bolnav incurabil, nici misogin, nici traind in umbra fostei, nici mutant genetic, nici vizitator de pe vreo alta planeta albastra. Tipul este SINGUR si disponibil, ceea ce il transforma in barbatul ideal.
Menirea ta, soptita din toata inima de instincte, este ca, in urmatoarele 24 de ore si restul zilelor care le urmeaza sa-l cuceresti iremediabil. Urmeaza partea despre cum sa-l invarti pe degete. Dar daca pentru a face asta, tu trebuie de fapt sa te transformi in alta femeie? Daca tu, frumoaso, te-ai transformat in cenusareasa doar pentru ca Fat-Frumosul tau vrea una alaturi pentru tot restul vietii? Te-ar mai iubi el daca vraja s-ar desface si te-ar vedea afara din globul de clestar, traind fericita intr-o casuta de la balta in calitate de Fiona? Daca el se razgandeste si nu te mai iubeste surprinzandu-te in rochie de casa nu chiar sexy si mulata, ci larga si decolorata, cu cenusa in parul ciufulit, vie, tot frumoasa, insa reala, spaland vase, muncind la visuri si dorinte pe care lui i le-ai ascuns? Ai putea sa iubesti pe cineva care vede in tine o cu totul alta femeie decat cea care esti cu adevarat?
Daca si cu parca, parca si cu daca... Cam asa se intampla in comedia“The ugly truth” ("Adevarul gol-golut", desi eu i-as spune “Adevarul urat”) pe care am vizionat-o recent. Filmul e placut pentru devoratorii de romantism si de iubire ca in filme, unele replici sunt picante si acide, unele scene sunt mai mult sau mai putin cuviincioase, umorul e la el acasa, hohotele curg unele dupa altele, mai totul pica bine psihicului si stomacului. Filmul se digera usor, nu dauneaza grav nici eternilor visatori si abia abia daca iti sterge zambetul la iesirea din sala. Mi-a placut. In el exista unele idei si substraturi de adevaruri cu care te intalnesti in viata, in iubire, in relatiile cu sexul opus.
in tine sa traiesc
a luat foc inauntru meu tot
fa-mi cadou deseara
sa imi sting focul din mine
sa traiesc in tine o clipa..
NUMAI IN AMERICA....SE INTAMPLA..
Scene incredibile intr-un autobuz din San Francisco. Doua femei, o asiatica si o tanara de culoare, s-au luat la pumni pentru un scaun din autobuz.
Cum cele doua "doamne" au pus ochii pe acelasi loc, neintelegerea s-a transformat rapid in lupta corp la corp. Dupa o runda serioasa de injuraturi si jigniri, "mostenirea lui Bruce Lee" si-a spus cuvantul - asiatica i-a tras o bataie zdravana tinerei de culoare.
"Infranta" si umilita in fata intregului autobuz, aceasta din urma s-a vazut nevoita sa coboare CCdin mijlocul de transport in comun.
MIHAELA SI DANI
Mihaela Radulescu a acceptat sa se casatoreasca cu Dani Otil?
Inainte ca Mihaela sa se mute cu fiul sau, Ayan, la Monte Carlo, “matinalul” de la Antena 1 ar fi incercat sa o convinga sa se razgandeasca, propunandu-i sa ramana in tara cu el. Chiar daca la prima in casatorie diva nu ar fi cedat, mai nou se aude ca Mihaela s-a razgandit, informeaza VIP. Gurile rele spun ca, dupa vacanta pe care cei doi indragostiti au petrecut-o in secret, destinatia fiind necunoscuta chiar si pentru mama lui Otil, acesta si-a luat inima in dinti si i-ar fi dat un ultimatum iubitei sale, spunandu-i ca ori ii promite ca se marita cu el, ori se despart.
Apropiati ai celor doi marturisesc ca, in cele din urma, Mihaela a decis: va ramane cu Dani. Cu toate ca relatia lor nu se va oficializa in perioada imediat urmatoare, fosta prezentatoare i-ar fi propus iubitului ei sa-i dea un scurt ragaz, pentru a cauta o modalitate plauzibila de a reveni in tara. In plus, exista zvonuri ca au existat discutii chiar si cu reprezentantii trustului Intact pentru ca diva sa-si poata relua emisiunea care a consacrat-o.
O RAMANCA SUS DE TOT
Alina Puscau, prima romanca de pe coperta Playboy USA
Manechin, cantareata si actrita aspiranta, Alina Puscau este aproape necunoscuta publicului roman, insa peste hotare s-a remarcat in prezentarile Victoria's Secret si pe coperta revistelor Vogue, Elle si Harper's Bazaar.
Ea si-a castigat notorietatea prin relatiile pe care le-a avut cu miliardarul Jeffrey Epstein, cu fostul pilot de formula 1 Eddie Irvine, dar mai ales prin idila cu starul din Fast& Furios, Vin Diesel, relatie care a facut-o cunoscuta si publicului roman.
In prezent este logodita cu Brett Ratner care a semnat regia pentru trilogia "Rush Hour", "X-Men: The last stand" si la o serie de videoclipuri pentruMADONNA, Mariah Carey, P. Diddy şi Jessica Simpson.
Alina Puscau isi doreste sa ajunga actrita insa si-a amanat debutul in lumea filmului pentru ca s-a lansat pe piata muzicala, cu un remix dupa piesea "Dragostea din tei" a celor de la O-Zon
vitamina k
Vitamina K, cel mai bun inamic al imbatranirii
Cercetatorii anunta ca vitamina K din legume detine un potential antioxidant mai mare decat vitamine E, informeaza La Stampa.
Rezultatele unui studiu care dezvaluie beneficiile vitaminei K arata ca majoritatea oamenilor duc lipsa de aceasta vitamina care ar putea estompa semnele imbatranirii.
Vitamina K ajuta la coagularea sangelui, anunta autorii studiului, cercetatorii de la spitalul pediatric din Oakland, California. In plus, ajuta si la intarirea oaselor, prevenine calcificare arterei rinichilor, reduce riscul imbolnavirii de boli cardiovasculare si cancer.
Rolul vitaminei K e cel de-a corecta functionalitatea anumitor proteine care regleaza calciul in organism astfel permitand fixarea acestuia in oase si impiedica sedimentarea lui acolo unde nu trebuie.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)