vineri, 23 octombrie 2009
Doar spune-i...
Spune-i ca nu are nicio vina, ca nu exista niciun vinovat. Viata e tot timpul incurcata. Spune-i ca nu a fost o drama, ci o realitate in mai multe acte. Spune-i ca nu a fost o tragedie, ci o impletire fireasca de visuri, vise si veridicitate.
Spune-i ca nu m-a ranit... Nimic din tot ce-a fost spus si a fost intamplat nu m-a atins. Sau daca da, mult prea putin... Nu m-a durut. Ochii astia senini pe care i-a iubit n-au varsat o lacrima. Spune-i ca nu are nicio vina, ca nu exista niciun vinovat... Viata e tot timpul incurcata. Spune-i ca nu a fost o tragedie, ci o impletire fireasca de visuri, vise si veridicitate. Spune-i ca nu a fost o drama, ci o realitate in mai multe acte. Spune-i ca nu s-au tras inca cortinele, ca urmeaza noi si noi reprezentatii... Spune-i ca iubesc simplu cu aceeasi inima pe care a legat-o odinioara cu noduri complicate. Aminteste-i ca pe unde a trecut o data, nu se mai trece asa usor a doua oara.
Spune-i ca usile se inchid de cele mai multe ori cu un scop si ca doar cei ca mine, cu pielea fripta si sangele tare, isi gasesc drumul pe fereastra. Spune-i, da, ca am fost tare. Spune-i ca nu a existat niciun moment in urma sa cand ochii mei vedeau doar amintiri colorate. O sa creada ca sunt fraiera si slaba. Poate ma stia de piatra... Spune-i ca am inhatat din nou iubirea si ca incerc sa gasesc in ea pe cea adevarata.
Spune-i ca iubirea e orice. Incepand cu mine, trecand la tine si dand peste altii. Ca e rau cu ea si ca te arde, dar ca fara ea esti uscat, ti-e sete de moarte, iti este terifiant de dor de viata. Spune-i ca un alt el este langa mine acum chiar daca poate nu-l mai intereseaza. El este langa mine... Spune-i ca nu l-am visat niciodata. Sa nu creada ca din cauza lui mi s-au inchis portile dorintelor sau ca ceruri nemiloase imi refuza pana si minciuna viselor. Spune-i ca incerc incredibil, ca ma straduiesc mult, ca nu i-am mai dorit niciodata bratul. Inca un pic, cat sa intind mana si sa strang cenusa din amintire si reusesc imposibilul. Aminteste-i toate astea...
Spune-i ca iubirea sau lipsa ei nu m-au transformat niciodata in monstru, ca sunt calda, vie si frumoasa. Port inca intre coaste lucrul invizibil pe care toti il poreclesc intr-un mod bizar suflet. Pricajit si palid, e inca acolo si are sanse sa creasca mare din nou. Spune-i ca sufletul asta pitic o sa iubeasca din nou, sunt 99 din 100% sigura de asta. 5 degete intregi nu s-ar topi la foc mocnit din cauza asta.
Spune-i sa-si stearga ranjetul ingamfat de pe fata ca eu am invatat din povestea asta niste lectii. Niciuna din ele banala. Sunt toate grave, nu mai mi se par deloc amuzante. In cinstea lor, gura mea nu mai poate sa rada pana la urechi. Spune-i ca am uitat noptile cand imi juca prin par, zilele cand luam visele unul cate unul si le transformam in vata pe bat si serile cand imi sufla prin carne si imi soptea in urechi. Spune-i ca n-am uitat cum m-a imbratisat cand aveam si cum m-a sarutat atunci cand imi doream. Spune-i ca n-am uitat cum am plecat... Spune-i ca dupa eu m-am nascut splendida a doua oara.
Spune-i ca toate trec si ca un noroc chior si olog ne-a picat din cer: PUTEM, da da, PUTEM UITA. Spune-i ca sub haine, prin cearsafuri, in oglinda si in fata noastra nu ne putem ascunde de noi insine. Spune-i ca oamenii sunt intelegatori, mi s-a explicat de ce este necesar sa suferim din cand in cand. Spune-i ca eu acum m-am luminat. Am inteles, n-ar fi trebuie sa astept de la el lamuriri. Spune-i ca toate trec, ca nimic nu se opreste la nimeni in poarta. Ca eu pot rade de noi si de lumea mea pierduta. Spune-i ca nu mai plang asa usor sau... Mai bine spune-i ca nu am plans niciodata. Spune-i ca am invatat ca iubirea este o iluzie confuza si ca atunci cand ne trezim din ea ne vedem lucizi. Spune-i ca mintea si se insela cand credea ca nu putem trai si fara iubire. Eu am putut o perioada. Spune-i ca sunt mii de lucruri care imi fac viata mai frumoasa si ca pe zi ce trece devin mai imbujorata. Spune-i ca greselile trecute m-au trezit la prezent si ca viitorul mi se pare fum. Spune-i ca m-am iertat, ca l-am iertat... Spune-i ca am invatat cum sa traiesc in urma sa, ca ceea ce se da nu se mai ia inapoi. Sa nu ceara ceea ce a fost. Eu nu mai am ce sa-i dau. Spune-i ca nimeni nu este de neinlocuit, o sa gaseasca mai repede ca mine niste ochi frumosi. Poate i-a si gasit...
Spune-i ca destinul ne mai pune si piedici, ca nu e nimic vulgar intr-o iubire care nu mai este. Spune-i ca nu cred in datorii neplatite, nu ma prezint zilnic cu flori la morminte. Spune-i ca nu mai mi-e frica sa fiu ranita din nou, ca nimeni nu mai poate asa cum a reusit el. Spune-i ca stiu. Ca asa cum am iubit nu va mai fi. Spune-i ca viata este reala, dar iubirile nu. Iubirile trec toate, ramane doar fumul... Spune-i ca trebuie sa ne multumim reciproc ca am uitat unul de altul. Spune-i ca iubirile trec, nici macar amintirea nu mai ramane. Spune-i tu! Mie imi lipsesc curajul si adevarul. Orice, te rog.. Numai sa-i spui...
ORA DE IARNA
România va trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ceasurile vor fi date înapoi, iar ora 4 va deveni ora 3.
Potrivit CFR Călători, trenurile vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până la patru dimineaţa, care va deveni ora 3. Apoi, trenurile vor respecta programul după noua oră, cea de iarnă. De asemenea, trenurile aflate în circulaţie după patru, ora oficială de vară, vor opri în cea mai apropiată gară şi vor staţiona până la ora de plecare din programul în vigoare, după noua oră de iarnă. Pentru a evita incidentele, călătorii sunt rugaţi să consulte din timp mersul trenurilor
Potrivit CFR Călători, trenurile vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până la patru dimineaţa, care va deveni ora 3. Apoi, trenurile vor respecta programul după noua oră, cea de iarnă. De asemenea, trenurile aflate în circulaţie după patru, ora oficială de vară, vor opri în cea mai apropiată gară şi vor staţiona până la ora de plecare din programul în vigoare, după noua oră de iarnă. Pentru a evita incidentele, călătorii sunt rugaţi să consulte din timp mersul trenurilor
Cat te mai iubesc
"Cat te mai iubesc" e o poveste de iubire care se prelungeste in timp; imagine din doua epoci si doua culturi unite printr-un secret, aventura unei femei care descopera cel mai important lucru in singuratatea desertului...
Pentru cei care ar putea ridica din sprancene citind titlul acestei carti: stiu la ce va ganditi, dar nu, nu este una din acele carti. Un cititor, dupa ce trece de un anume numar de carti, poate cateva sute, incepe cumva sa musteasca de prejudecati, si una din ele pleaca tocmai de la titlul volumului din fata lui. Presupun ca nu este un lucru rar, mai ales cand ne credem toti dotati cu „antene” care ne avertizeaza ca nu trebuie sa ne pierdem vremea cu o carte care are un asemenea titlu. Odata ce ti-ai propus sa nu (mai) citesti literatura de dragoste, roman noir sau poezie fracturista, fugi, sau cel putin, nu esti interesat foarte tare sa privesti dincolo de coperta.
"Cat te mai iubesc" este o carte ce impartaseste o experienta si deschide ochii asupra unor probleme pe cat de actuale, pe atat de putin mediatizate: Sahara Occidentala cu divizarea ei si abuzurile, incalcarea drepturilor omului si terorism, in prezent saharienii fiind obligati sa-si paraseasca tara pentru a scapa de invaziile marocane si mauritane.
Povestea de dragoste dintre Santiago si Montse este doar motivul invocat de autor pentru a zugravi viata saharienilor. Idila adolescentina ii aduce pe cei doi intr-o lume necunoscuta, plina de mistere, de care unul se indragosteste, in timp ce al doilea va cunoaste acolo teroarea.
Cartea este un sir de intoarceri in trecut si reveniri in prezent, naucitoare, si care, desi infatisata intr-un ritm alert, povestea se tese si este sustinuta din dorinta autorului de a ne pune fata in fata cu un altfel mod de viata, cu ceremoniale si credinte deosebite de cele ale occidentalului blazat si avid de exotic. Sunt doua moduri de a privi lumea si de a accede la nemurire, o calatorie din care „civilizatul” se va intoarce purificat, poate mai constient de baraka (har divin) si norocul lui.
Cat te mai iubesc pune fata in fata contrastul intre confortul european si improvizatia de care da dovada saharianul, popor nomad prin excelenta, care trebuie sa se adapteze mediilor celor mai ostile si, in principal, lipsei apei. Apoi, este vorba de o diferenta pe care o instaureaza religia: lejeritatea cu care un saharian te primeste in CASA lui, ospitalitatea si generozitatea lui si toate acestea fara a cere nimic in schimb; deosebire evidenta in comparatie cu societatea occidentala, bazata pe interes si manata de egoismul propriei lupte de supravietuire.
Cred ca cel mai mare merit al acestei carti este faptul ca trage un semnal de alarma asupra unei probleme, asupra unui conflict nu arareori sangeros, in care sunt implicati sute de mii de oameni. in afara de asta, autorul este un excelent manuitor al naratiunii si nu de putine ori avem impresia ca in tot vartejul de evenimente, este foarte probabil ca ceva sa-i fi scapat. De fiecare data insa, ne convingem ca avalansa este bine strunita si ca niciun detaliu nu este mai putin important decat urmatorul.
joi, 22 octombrie 2009
Picanterii despre casatorie, mirese si divort
Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata. 2-3% din copiii care se nasc anual se nasc in urma unei aventuri extraconjugale. Cei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni.ei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni. Acestora le-a fost aranjata casatoria de catre parinti pentru a pune capat unei dispute ce dura, din cauza unui lot de pamant, de 20 de ani. Casatoria a avut loc in Bangladesh, in 1986.
Richard si Carol Roble au intrat in cartea recordurilor ca fiind cuplul care s-a casatorit si recasatorit de cele mai multe ori. Prima oara s-au casatorit in 1969, ulterior recasatorindu-se de... 55 de ori.
Obiceiul purtarii verighetei pe degetul inelar al mainii drepte provine din Egiptul antic, cand se credea ca vena dragostei curge din acest deget direct catre inima.
Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata.
Cel mai scumpa dovada de iubire al unui sot pentru sotia sa o reprezinta monumentul Taj Mahal din India. Monumentul a fost construit de catre imparatul Mugal Shahjahan in memoria sotiei sale care a murit in timp ce dadea nastere unui copil. Lucrarile mausoleumului au inceput in 1634 si s-au derulat timp de 22 de ani. La construirea monumentului au lucrat 20 000 de persoane aduse de prin toate colturile Indiei si din centrul Asiei.
In Evul Mediu, unele dintre ceremoniile de nunta erau tinute in cimitire deoarece se credea ca astfel acestea pot opri ciuma bubonica. In ziua nuntii, miresele din Grecia isi indeasa un cubulet de zahar in manusa va avea parte de o casnicie dulce si fericita. Miresele din Orientul Mijlociu isi picteaza mainile si picoarele cu henna pentru a-si proteja casnicia de rau.
Cea mai costisitoare nunta dintotdeauna a fost cea a lui Mohammed, fiul lui Sheik Rashid Ben Saeed Al Maktoum si a printesei Salama. Casatoria celor doi a fost celebrata ca in povestile moderne, in Dubai, si a durat nici mai mult nici mai putin de 7 zile. Costurile acesteia s-au ridicat la 44 milioane de dolari.
Regina Victoria a purtat la nunta sa o rochie alba, insa in perioada precedenta, miresele purtau rochii in diverse culori. Albastrul era una dintre culorile preferate deoarece era asociata cu fidelitatea si virtutea. Femeile aristocrate purtau rochii de culoare alba pentru a-si arata situatia financiara deosebita, in timp de femeile din clasele de jos nici nu concepeau sa se casatoreasca intr-o rochie ce nu putea fi purtata si a doua oara.
Richard si Carol Roble au intrat in cartea recordurilor ca fiind cuplul care s-a casatorit si recasatorit de cele mai multe ori. Prima oara s-au casatorit in 1969, ulterior recasatorindu-se de... 55 de ori.
Obiceiul purtarii verighetei pe degetul inelar al mainii drepte provine din Egiptul antic, cand se credea ca vena dragostei curge din acest deget direct catre inima.
Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata.
Cel mai scumpa dovada de iubire al unui sot pentru sotia sa o reprezinta monumentul Taj Mahal din India. Monumentul a fost construit de catre imparatul Mugal Shahjahan in memoria sotiei sale care a murit in timp ce dadea nastere unui copil. Lucrarile mausoleumului au inceput in 1634 si s-au derulat timp de 22 de ani. La construirea monumentului au lucrat 20 000 de persoane aduse de prin toate colturile Indiei si din centrul Asiei.
In Evul Mediu, unele dintre ceremoniile de nunta erau tinute in cimitire deoarece se credea ca astfel acestea pot opri ciuma bubonica. In ziua nuntii, miresele din Grecia isi indeasa un cubulet de zahar in manusa va avea parte de o casnicie dulce si fericita. Miresele din Orientul Mijlociu isi picteaza mainile si picoarele cu henna pentru a-si proteja casnicia de rau.
Cea mai costisitoare nunta dintotdeauna a fost cea a lui Mohammed, fiul lui Sheik Rashid Ben Saeed Al Maktoum si a printesei Salama. Casatoria celor doi a fost celebrata ca in povestile moderne, in Dubai, si a durat nici mai mult nici mai putin de 7 zile. Costurile acesteia s-au ridicat la 44 milioane de dolari.
Regina Victoria a purtat la nunta sa o rochie alba, insa in perioada precedenta, miresele purtau rochii in diverse culori. Albastrul era una dintre culorile preferate deoarece era asociata cu fidelitatea si virtutea. Femeile aristocrate purtau rochii de culoare alba pentru a-si arata situatia financiara deosebita, in timp de femeile din clasele de jos nici nu concepeau sa se casatoreasca intr-o rochie ce nu putea fi purtata si a doua oara.
BucurestI gripa AH1N1
Este vorba despre o fata de 9 ani, eleva intr-o scoala din Bucuresti si de o alta in varsta de 15 ani, din Iasi. Ambele izolate, sub tratament.
Autoritatile spun ca vorbim deja de raspandire comunitara, locala si se asteapta si ala alte imbolnaviri fara context epidemiologic identifcat.
Pur si simplu virusul nu a mai fost adus din import, a aparut in tara. Ministerul Sanatatii recomanda dascalilor sa realizeze zilnic la prima ora de curs, triajul epidemiologic in clase si elevii cu semne de boala sa fie trimisi la doctori.
Specialistii incearca acum sa gaseasca toate persoanele cu care au intrat in contact cele doua eleve.
oooo.MY GOD
Cel mai greu om din lume este un barbat din Marea Britanie care a ajuns, la 48 de ani, sa cantareasca 444 de kilograme. De opt ani isi petrece cea mai mare parte din timp intr-un pat imens, din care se ridica doar cu ajutorul unor scripeti.
Iar mersul la doctor este o operatiune complicata, care impune daramarea unui perete, dupa cum povesteste chiar el.
Acum are din nou nevoie de tratament, iar autoritatile medicale din Marea Britanie incearca sa decida care este cea mai buna modalitate de a-l scoate din casa si a-l duce la spital.
Au pregatit o ambulanta speciala in care totul este supradimensionat, de la scaunul cu rotile pana la targa, iar la nevoie se va recurge la un elicopter.
Barbatul, fost inginer, spune ca a inceput sa manance necontrolat in urma unor evenimente traumatice si asa a ajuns la greutatea actuala.
El consuma in medie 20.000 de calorii pe zi, de 8 ori mai mult decat "portia" unui adult obisnuit.
Baby Boogaloo face senzatie pe Internet!
nvitat la emisiunea lui Ellen DeGeneris, baietelul a cucerit-o pe prezentatoare, cu talentul si farmecul sau.Producatorii emisiunii au hotarat sa-l aduca pe Baby Boogaloo in fata telespectatorilor, dupa ce au vazut un video postat pe Internet in care pustiul executa intr-un mare fel niste miscari de dans
miercuri, 21 octombrie 2009
I LOVE BRASOV..MY TOWN..
Brasov is a city in Romania,with a population 285000.
- is located in the central part of the country about 166 km from the bucharest
- is part of the transylvania region
- the city was the first atested in the 13 th century under the name corona
- i love so much my town..
TOAMNA
Este toamna. Niciodata o poveste despre iubire, fericire si inceput cum am mai citit pe aici. Intotdeauna o poveste despre depresie si ploi care nu se mai termina. Despre nervi, capse puse si buze umflate. Este toamna. Ploua des. Ploua rareori, dar cand ploua, ploua ud si zdravan si cu frig. Nu tu soare, dar in schimb frig. Frig tare. Motiv pentru care oamenii se afunda si mai tare in hainele lor, grabindu-se cu foc sa ajunga la serviciu. Asadar, esti calcat mai des pe picioare, mai des inghesuit in metrou, mai claxonat si injurat ca niciodata in trafic, mai asaltat din stanga si din dreapta cu "hai, lasa-ma ca nu am timp de scuze". Faptul te enerveaza de trei ori mai mult decat de obicei. Umbrelele sunt toate gri sau negre, iar daca vezi una colorata te enerveaza omul care o poarta. El reuseste ceea ce tu nu poti. Sa iasa in fata, sa se afirme, sa fie vesele si altfel decat altii. Hainele sunt mai toate mohorate. Un galben sau un rosu te-ar face sa arati ridicol.
Iti amintesti cand te-ai aflat ultima data pe drumul cel drept? Nici eu. Suntem in 20 octombrie. Au trecut o luna si 9 zile de la atentatul din Statele Unite. Terorismul o sa ne atinga si pe noi candva. Curand. Inca o zi pierduta, inca o zi trecuta si anul Chucky, faimosul 2012, iti zambesti dragastos din usa. Oare maiasii erau la fel de deprimati si tristi ca noi cand au prevestit sfarsitul lumii? Mari scriitori au scris despre tristete, melancolie si taierea poftei de mancare si alti psihologi la fel de mari au indraznit sa le atribuie cauze reale. Demonstrabile, spunem si noi. Bacovia a scris atat de bine despre vremea asta, dar noi cei care o traim acum stim cel mai bine.
Saptamana este interminabila si atat de monotona, incepe de fiecare data cu ziua de luni, se continua cu marti cand sunt cel putin trei ceasuri rele si nu ajunge niciodata sa ne sature de weekenduri. Daca esti viu, nu inseamna neaparat ca si traiesti. Daca iesi cu un barbat, nu inseamna ca te si mariti cu el. Daca esti om bun, inseamna ca esti prost. Daca iubitul a uitat sa te sune, inseamna ca nu te iubeste. Daca nu te-a sunat cand aveai nevoie de el, inseamna ca nu te-a iubit niciodata. Zilele nu mai miros a provocare. Daca gresesti, nu inseamna ca o sa-ti indrepti greselile. Inseamna ca o sa-i ranesti pe altii, invatandu-i greselile tale.
Oameni toxici exista peste tot in jurul tau si nici nu mai reusesti sa te diferentiezi de ei. Mai cade un guvern, mai vine inca un altul, mai dai o data din umeri. Vrei ceva sa te trezeasca, insa singura trezire reala o reprezinta impozitele si grijile. Nu ai de unde sa culegi zambete ca sa le duci seara plocon acasa, dar le gasesti false si frumoase seara cand te asezi in fata unui televizor. Lucrurile marunte nu te pot face fericita. Tu ai nevoie de lucruri mari. Lumea, nimeni in schimb par ca pot oricand sa te inlocuiasca. “Nimeni nu e de neinlocuit” in universul asta spunea un mare intelept si recent un presedinte de tara. Si mai e si iubirea aia mare pe care o ai sau nu o ai, pe care o visezi, o vrei in plamani, in nari, in suflet, pentru care te gandesti ca merita sa lupti pana nu mai poti. Dar acum e pe bune. Cu adevarat nu mai poti. Nimeni nu spera, indeplineste, se impiedica si hopa se ridica la nesfarsit.....
TOAMNA FRUMOASA TOAMNA
SI AZI IN INIMA MEA
ADOR O FRUNZA SA CADA
SI ADOR IUBIREA MEA..
Iti amintesti cand te-ai aflat ultima data pe drumul cel drept? Nici eu. Suntem in 20 octombrie. Au trecut o luna si 9 zile de la atentatul din Statele Unite. Terorismul o sa ne atinga si pe noi candva. Curand. Inca o zi pierduta, inca o zi trecuta si anul Chucky, faimosul 2012, iti zambesti dragastos din usa. Oare maiasii erau la fel de deprimati si tristi ca noi cand au prevestit sfarsitul lumii? Mari scriitori au scris despre tristete, melancolie si taierea poftei de mancare si alti psihologi la fel de mari au indraznit sa le atribuie cauze reale. Demonstrabile, spunem si noi. Bacovia a scris atat de bine despre vremea asta, dar noi cei care o traim acum stim cel mai bine.
Saptamana este interminabila si atat de monotona, incepe de fiecare data cu ziua de luni, se continua cu marti cand sunt cel putin trei ceasuri rele si nu ajunge niciodata sa ne sature de weekenduri. Daca esti viu, nu inseamna neaparat ca si traiesti. Daca iesi cu un barbat, nu inseamna ca te si mariti cu el. Daca esti om bun, inseamna ca esti prost. Daca iubitul a uitat sa te sune, inseamna ca nu te iubeste. Daca nu te-a sunat cand aveai nevoie de el, inseamna ca nu te-a iubit niciodata. Zilele nu mai miros a provocare. Daca gresesti, nu inseamna ca o sa-ti indrepti greselile. Inseamna ca o sa-i ranesti pe altii, invatandu-i greselile tale.
Oameni toxici exista peste tot in jurul tau si nici nu mai reusesti sa te diferentiezi de ei. Mai cade un guvern, mai vine inca un altul, mai dai o data din umeri. Vrei ceva sa te trezeasca, insa singura trezire reala o reprezinta impozitele si grijile. Nu ai de unde sa culegi zambete ca sa le duci seara plocon acasa, dar le gasesti false si frumoase seara cand te asezi in fata unui televizor. Lucrurile marunte nu te pot face fericita. Tu ai nevoie de lucruri mari. Lumea, nimeni in schimb par ca pot oricand sa te inlocuiasca. “Nimeni nu e de neinlocuit” in universul asta spunea un mare intelept si recent un presedinte de tara. Si mai e si iubirea aia mare pe care o ai sau nu o ai, pe care o visezi, o vrei in plamani, in nari, in suflet, pentru care te gandesti ca merita sa lupti pana nu mai poti. Dar acum e pe bune. Cu adevarat nu mai poti. Nimeni nu spera, indeplineste, se impiedica si hopa se ridica la nesfarsit.....
TOAMNA FRUMOASA TOAMNA
SI AZI IN INIMA MEA
ADOR O FRUNZA SA CADA
SI ADOR IUBIREA MEA..
marți, 20 octombrie 2009
RIHANNA
De multe zile tot cautam informatii, sapam, vedeam cum apar atatea zvonuri legate de noul single… GATA! The Wait is Ova! Cel mai nou single Rihanna, Russian Roulette, a avut premiera pe site-ul oficial RihannaNow.com si il puteti asculta si voi mai jos.
Piesa a fost compusa de Ne-Yo (a mai colaborat cu el si la “Unfaithful”, “Take a bow”, “Hate that I love you” si multe alte hituri) iar videoclipul ei va fi lansat si el in curand pe postul tv ABC, fiind regizat de Anthony Mandler. Single-ul va fi inclus pe viitorul ei album, care se va numi “Rated R” si va fi lansat pe 23 noiembrie.
luni, 19 octombrie 2009
BEREA
Minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante. Toate acestea se regasesc din belsug intr-o bautura naturala, spumoasa, savuroasa si racoritoare. Berea.
Un trup sanatos poate fi mentinut cu un consum moderat de bere. Ingredientele acesteia - apa, malt din orzoaica, hamei si drojdie – au o multime de insusiri legate de sanatate si de starea de bine a organismului.
Continutul de minerale – Potasiu, Magneziu, Fosfor, Calciu, Sodiu, Seleniu, Fier, Zinc – acopera o buna parte din necesarul zilnic. Este binecunoscut ca potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului si, de asemenea, un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
De asemenea, berea este o sursa exceptionala de vitamine, in special cele de tip B. Widdoson McCance publica in cartea sa „Compozitia alimentelor” ca la un litru de bere gasim 1,7 mg de B12, 0,6 mg de B2 si B6, 5 mg biotina, pana la 120 mg de B9 si acid pantotenic 1 mg. Berea mai contine acid folic, inozitol si calina.
Daca luam in calcul si fibrele solubile provenite din peretii celulari ai maltului, precum si substantele antioxidante derivate din hamei si malt, putem concluziona ca berea este o bautura cu implicatii notabile in buna functionare a organismului.
Un trup sanatos poate fi mentinut cu un consum moderat de bere. Ingredientele acesteia - apa, malt din orzoaica, hamei si drojdie – au o multime de insusiri legate de sanatate si de starea de bine a organismului.
Continutul de minerale – Potasiu, Magneziu, Fosfor, Calciu, Sodiu, Seleniu, Fier, Zinc – acopera o buna parte din necesarul zilnic. Este binecunoscut ca potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului si, de asemenea, un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
De asemenea, berea este o sursa exceptionala de vitamine, in special cele de tip B. Widdoson McCance publica in cartea sa „Compozitia alimentelor” ca la un litru de bere gasim 1,7 mg de B12, 0,6 mg de B2 si B6, 5 mg biotina, pana la 120 mg de B9 si acid pantotenic 1 mg. Berea mai contine acid folic, inozitol si calina.
Daca luam in calcul si fibrele solubile provenite din peretii celulari ai maltului, precum si substantele antioxidante derivate din hamei si malt, putem concluziona ca berea este o bautura cu implicatii notabile in buna functionare a organismului.
O ROMANCA A UIMIT GERMANIA
Vrea astfel sa vina in ajutorul surorii ei bolnava de schizofrenie. In timp ce in sala multi au inceput sa planga, celebrul Dieter Bohlen, membru al juriului s-a aratat impresionat nu numai de talentul fetei, dar si de felul in care vorbea germana.
Pentru aceasta faza a concursului romanca a ales celebra melodie "The Lonely Shepherd," de pe coloana sonora a filmului "Kill Bill". Piesa a fost ridicata la rang de arta de celebrul naist Gheorghe Zamfir.
Imediat ce a inceput sa cante, publicul a ramas mut de uimire in fata unui asemenea talent.
Romanca a reusit sa impresioneze pana la lacrimi si pe membrii juriului. Daca va reusi sa castige finala, Petruta va incasa 100.000 de euro.
duminică, 18 octombrie 2009
ARTA AMORULUI
Avem obligatia sa ne jucam rolurile cat mai frumos, spre admiratia si recunostinta celor dragi si celor care ne sunt aproape de suflet, in mod special spre recunostinta partenerului. Adevarata iubire nu este atunci cand primesti iubire, adevarata iubire este atunci cand vezi lumina din ochii iubitului tau drept recunostinta pentru iubirea primita.
Viata e o scena... Ca la spectacol fiecare isi joaca rolul. Actorii care au roluri principale sunt aplaudati mai mult, apreciati si admirati. Cei cu roluri secundare sunt si ei bagati in seama, chiar daca uneori ai impresia ca sunt aproape inexistenti. In timpul spectacolului fiecare stie exact ce are de facut, conform scenariului, apoi repetitiilor si eforturilor intregii echipe...
Cred ca viata ar fi cu mult mai simpla daca fiecare ar avea un scenariu bine gandit. Dar in realitate lucrurile stau cu totul altfel. Avem obligatia sa ne jucam rolurile cat mai frumos, spre admiratia si recunostinta celor dragi si celor care ne sunt aproape de suflet, in mod special spre recunostinta partenerului sau a partenerei de viata, a copiilor, a parintilor, rudelor, colegilor, cunostintelor, colaboratorilor etc.
Adevarata iubire nu este atunci cand primesti iubire, adevarata iubire este atunci cand vezi lumina din ochii iubitului/iubitei tale drept recunostinta pentru iubirea primita. Nu stiu cum este sa iubesti pe cineva din obligatie si nici nu vreau sa stiu cum e, nici nu cred ca prezinta vre-un interes pentru mine asa ceva, iar iubirea din interes mi se pare o catastrofa. Cat de naiv/naiva trebuie sa fii sa-ti construiesti castelul iubirii pe iluzii? M-am reintalnit cu un domn dupa mai multi ani la gradinita - eu ducandu-mi al doilea copil la aceeasi gradinita unde el isi ducea al treilea copil facut cu a doua sotie. Mi-a povestit ca ceilalti doi copii din prima casnicie ramasesera cu mamica lor. L-am intrebat daca este fericit.
Mi-a raspuns ca atunci cand era cu prima sotie lucrurile erau cu mult mai simple, de cand e casatorit a doua oara in afara de cele doua sotii, trei copii, mai sunt si socrii carora trebuie sa le dea raportul si sa aiba grija si de ei. Complicat rol, cu multe atributii, responsabilitati, griji etc. Cand sa mai ai timp si de placeri, de viata personala? Ca de viata de familie ce sa mai zici ca nu mai stii care familie...
Incurcand cararile, nu mai gasesti drumul - drumul spre fericire, spre implinire si spre iubire - neconditionata, fara interes, fara obligatii... Sa iubesti pur si simplu - cu pasiune, iar singurul lucru pe care-l doresti in schimb sa fie acea lumina din ochii partenerului/partenerei cu care imparti absolut totul, cand spun totul ma refer in mod special la sentimente, afectiune, imbratisari, sarutari si multa iubire. Iar grija pentru copii, treburile casnice nu trebuie luate ca niste obligatii, ci trebuie facute impreuna spre incantarea persoanei iubite. Doar insensibilii nu vor aprecia... Cine are ochi o sa vada, cine are suflet - o sa simta, cine are inima - cu SIGURANTA va aprecia!
Chiar daca poate uneori ne asteptam la mai multe aprecieri, este bine sa fie si putine - dar sa fie din toata inima! Cat de greu aduna albina mierea - picatura cu picatura, asa si noi trebuie sa adunam iubirea si sa-i invatam si pe copiii nostri sa iubeasca, sa-si construiasca viata dupa scenarii frumoase, spre incantarea spectatorilor...
Iubirea-i mai dulce ca mierea
Albina cu greu o aduna
Pelinul amar e ca fierea
Si creste pe campuri aiurea
Aduna iubire cu stropul
Iubita cu dor sa astepti
De mana sa fii cu norocul
Eu inca mai cred in povesti..
O ADOLESCENTA RESPONSABILA
Madison Lindstrom este o adolescenta deosebita. Este doar un copil, insa isi ia munca in serios. La 15 ani a castigat titlul de modelul anului. La doar 16 ani se implica in numeroase campanii sociale. Are visuri multe si isi doreste sa ajunga ca la un moment dat sa atinga succesul lui Donald Trump si al lui Oprah Winfrey. Face lucrurile cu acelasi profesionalism si competenta cu care le face si un om mare.
Este frumoasa, este in zodia Varsatorului si este cunoscuta sub numele de Madison. Are un zambet minunat, iar in ochii ei poti privi inocenta si bucuria de a trai, dar si maturitatea, amintirea unor vremuri mai putin placute. Madison Lindstrom este un copil deosebit, o adolescenta care isi ia munca in serios. La 15 ani a castigat titlul de modelul anului. La doar 16 ani se implica in numeroase campanii sociale. Are visuri multe si isi doreste sa ajunga ca la un moment dat sa atinga succesul lui Donald Trump si al lui Oprah Winfrey. Face lucrurile cu acelasi profesionalism si competenta cu care le face si un om mare. Toate aceastea nu inseamna insa ca Madison incearca sa fie mai mult decat ceea ce este: o adolescenta. O adolescenta care doreste sa invete in permanenta lucruri noi si sa faca bine celor din jur.
Madison Lindstrom este cunoscuta pentru activitatile sale filantropice si cele de voluntariat. Recent, Madison s-a alaturat unei campanii umanitare din Romania: "Noi spunem noi abuzului sexual fata de minori" desfasurata de aitc. Ea va participa la balul de caritate din data de 21 octombrie 2009 organizat pentru a strange fonduri pentru aceasta campanie.
In septembrie 2008, Madison s-a alaturat organizatiei HUB (Humanity Unites Brilliance), ocazie potrivita pentru a-si concretiza dorinta de a face bine celor din jur. Ca sa ajunga unde este acum a trebuit sa munceasca mai mult decat orice alt copil de seama sa si a avut de luptat cu unele momente mai neplacute ale copilariei sale. A existat o perioada in viata ei si a mamei sale cand au ramas fara un acoperis deasupra casei. Pentru a-i asigura fiicei sale o educatie, un loc in care sa stea si un viitor, mama lui Madison a cerut ajutorul celor din comunitate. Si l-a obtinut. De aceea, pentru Madison este important sa dea inapoi comunitatii ceea ce a primit la un moment dat in viata sa.
vea 7 ani cand a spus ceea ce avea de spus, vorbind deschis si convingator despre neajunsurile cu care se confrunta oamenii strazii, in fata unei incaperi cu nu mai putin de 800 de persoane. "Nu cred ca au existat ochi din care sa nu curga lacrimi in momentul in care si-a terminat discursul", isi aminteste mama lui Madison. In calitate de voluntare intru ajutorarea celor nevoiasi, Madison si mama ei au pregatit mesele si paturile, au facut curatenie, i-au incurajat pe cei fara adapost si pe familiile acestora, oferind suport emotional mai ales copiilor.
Poate ca este tanara, da, insa Madison a castigat atentia fanilor si a profesionistilor din industria frumusetii din America de Nord. Ca model si actrita, Madison a aparut pana in prezent in 6 filme, a castigat titlul de modelul anului 2005 si in 2006 devine Miss Preadolescenta Calgary. A aparut pe coperta multor reviste de frumusete si in paginile multor cataloage. Insa nimic din ceea ce a realizat nu este mai impresionant decat felul in care Madison si mama ei au reusit sa treaca peste anumite obstacole pe care viata le-a scos in calea lor.
Este frumoasa, este in zodia Varsatorului si este cunoscuta sub numele de Madison. Are un zambet minunat, iar in ochii ei poti privi inocenta si bucuria de a trai, dar si maturitatea, amintirea unor vremuri mai putin placute. Madison Lindstrom este un copil deosebit, o adolescenta care isi ia munca in serios. La 15 ani a castigat titlul de modelul anului. La doar 16 ani se implica in numeroase campanii sociale. Are visuri multe si isi doreste sa ajunga ca la un moment dat sa atinga succesul lui Donald Trump si al lui Oprah Winfrey. Face lucrurile cu acelasi profesionalism si competenta cu care le face si un om mare. Toate aceastea nu inseamna insa ca Madison incearca sa fie mai mult decat ceea ce este: o adolescenta. O adolescenta care doreste sa invete in permanenta lucruri noi si sa faca bine celor din jur.
Madison Lindstrom este cunoscuta pentru activitatile sale filantropice si cele de voluntariat. Recent, Madison s-a alaturat unei campanii umanitare din Romania: "Noi spunem noi abuzului sexual fata de minori" desfasurata de aitc. Ea va participa la balul de caritate din data de 21 octombrie 2009 organizat pentru a strange fonduri pentru aceasta campanie.
In septembrie 2008, Madison s-a alaturat organizatiei HUB (Humanity Unites Brilliance), ocazie potrivita pentru a-si concretiza dorinta de a face bine celor din jur. Ca sa ajunga unde este acum a trebuit sa munceasca mai mult decat orice alt copil de seama sa si a avut de luptat cu unele momente mai neplacute ale copilariei sale. A existat o perioada in viata ei si a mamei sale cand au ramas fara un acoperis deasupra casei. Pentru a-i asigura fiicei sale o educatie, un loc in care sa stea si un viitor, mama lui Madison a cerut ajutorul celor din comunitate. Si l-a obtinut. De aceea, pentru Madison este important sa dea inapoi comunitatii ceea ce a primit la un moment dat in viata sa.
vea 7 ani cand a spus ceea ce avea de spus, vorbind deschis si convingator despre neajunsurile cu care se confrunta oamenii strazii, in fata unei incaperi cu nu mai putin de 800 de persoane. "Nu cred ca au existat ochi din care sa nu curga lacrimi in momentul in care si-a terminat discursul", isi aminteste mama lui Madison. In calitate de voluntare intru ajutorarea celor nevoiasi, Madison si mama ei au pregatit mesele si paturile, au facut curatenie, i-au incurajat pe cei fara adapost si pe familiile acestora, oferind suport emotional mai ales copiilor.
Poate ca este tanara, da, insa Madison a castigat atentia fanilor si a profesionistilor din industria frumusetii din America de Nord. Ca model si actrita, Madison a aparut pana in prezent in 6 filme, a castigat titlul de modelul anului 2005 si in 2006 devine Miss Preadolescenta Calgary. A aparut pe coperta multor reviste de frumusete si in paginile multor cataloage. Insa nimic din ceea ce a realizat nu este mai impresionant decat felul in care Madison si mama ei au reusit sa treaca peste anumite obstacole pe care viata le-a scos in calea lor.
RUJUL
Rujul rosu atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Rujul rosu trebuie purtat cu stil. Cu bun gust. Aplicat cu masura. Asortat gratios.
Ce spune rujul rosu pentru frumusetea si farmecul unei femei?
“O femeie trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa” - Coco Chanel
Nu mai mare decat ar fi necesar, in nuante miraculoase care incep cu purpuriu, se termina cu stacojiu si se continua intre cele doua cu altele divine, sta pitit intr-un tub cu un design atragator. Atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Unde ajunge si pica bine, asortat cu o tinuta si niste trasaturi intoarce capete de barbati si zaboveste asupra sa priviri de dorinta si admiratie, da culoare unui ten palid, seduce, vorbeste lectia femininatii si a sexualitatii, ar putea sa spune infinit de multe lucruri despre pasiune si energie, primeste complimente, scoate la lumina trasaturi care ar altfel ar ramane in umbra, picteaza intr-o atitudine potrivita de feminitate si fermitate, indrazneala si seductie fara sa te cufunde in vulgaritate, arata tuturor ca esti mandra si demna de buzele tale, ca stii sa porti si sa te porti, dinamizeaza coloristic un camp vizual banal sau monocrom. Stiti bineinteles la ce facem referire, nu? La el, micul, dar puternicul ruj rosu.
Detalii picante din viata rujului rosu
Infocatul rosu de pe buzele noastre are o istorie aparte. De-a lungul timpului, miraculosul produs cosmetic a fost blamat, urgisit in fel si chip, socotit unealta cea mai colorata a diavolului. Femeile egiptene foloseau un fel de stramos al rujului actual, obtinut din plante avand drept ingrediente anumite substante nocive care produceau imbolnaviri. Un astfel de ingredient era henna, substanta folosita in zilele noastre pentru vopsirea parului.
Asadar, in Egiptul antic era considerat vinovat de “sarutul mortii”. Putinul rosu de pe buze putea aduce boala in organism... Rujul rosu avea si puterea asta. Pe vremea inchizitiei, femeilor li se interzicea aplicarea de rosu pe buze sau mai grav, li se aduceau acuzatii grave de vrajitorie si de inducere in pacat sau atatare a instinctelor masculine. In secolul al 18-lea, daca purtai o astfel de culoare incendiara pe buze erai considerata dincolo de limita decentei, a moralitatii sau a pudorii. Doar prostituatele il purtau, cu scopul de a atrage barbatii in mrejele lor. Doar actritele de rangul 2 il aplicau pe buze, intru acelasi scop de a iesi in evidenta.
Pentru a fi frumoase, undeva pe la 1858, din dorinta de a-si cuceri definitiv barbatii, femeile de pe meleagurile mioritice isi vopseau fata si buzele cu foita rosie umezita. Peste ani insa, industria cinematografica a inceput sa se dezvolte, iar conceptia si perceptiile asupra frumosului cunosc alte directii. Industria cosmeticelor cunoaste o evolutie uimitoare. Si astfel, rujul rosu ajunge sa fie asociat cu prototipul femeii fascinante, atractive, enigmatice, spiritualizate, provocatoare, femeia plina de viata si incredere in sine, femeia frematand de personalitate. Lady in red... lipstick
Astazi, rujul rosu este recunoscut drept un instrument beauty de subjugare voluntara feminina a atentiei masculine, de crestere a increderii in sine sau de marcare a unui teritoriu care iti apartine. “Port ruj rosu, sunt seducatoare”. “Port ruj rosu si imi vine de minune, am incredere in mine”. “Iti las urme de ruj rosu pe camasa, potentialele mele rivale trebuie sa stie ca te-am desemnat sa fii barbatul meu”.
Astazi, rujul rosu este iubit si adorat si transformat la rangul de vedeta make-up insa multe dintre noi se tem inca de el. Astazi consideram purtarea rujului rosu drept o datorie patriotica, un omagiu inchinat stilului si frumusetii unei femei. Rujul rosu este un etalon de frumusete. Este un clasic care nu se demodeaza niciodata. Cu el pe buze, te poti transforma intr-o diva sexy, o femeie fatala sau intr-o lady, o femeie eleganta si distinsa. Cu el pe buze, Marilyn Monroe emana o sexualitate debordanta. La fel si Liv Tyler sau Eva Longoria. Andreea Marin arata incredibil de stylish purtand un ruj rosu pe buze. Tu poti arata incredibil purtand un astfel de ruj. Daca nu mi-ar fi teama ca as contraria unele spirite, as intreba: oare Eva purta ruj rosu cand l-a adus pe Adam in pragul comiterii pacatului?
Prea in varsta pentru un ruj rosu, un ten prea deschis sau prea inchis pentru a purta ruj rosu? Niciodata! Rujul rosu nu imbatraneste, ci intinereste si da un plus de stralucire si vitalitate chipului. Rujul rosu se potriveste oricui, caci il gasesti in zeci de nuante. Daca stii cum si cand sa-l porti si sa gasesti nuanta care ti se potriveste. In cazul in care imprejurul buzelor tale s-au format riduri fine, nu este deloc indicat sa folosesti un ruj rosu consistent. In cazul in care te-ai hotarat sa porti un ruj rosu, machiajul trebuie sa fie pe masura hotararii tale, de preferinta insa minimalist. Intai de toate tenul trebuie sa fie curatat. Peste el se aplica fond de ten si peste fondul de ten un strat usor de pudra. Rimelul este ingredientul principal si iti poti permite sa-l aplici in mai multe straturi. Neaparat de culoare neagra. In mod aditional, insa nu obligatoriu, poti trasa si o dunga subtire cu ajutorul tusului de ochi negru. Important este sa nu asortezi rujul rosu cu combinatii inedite de farduri de ochi. Machiajul ochilor trebuie sa fie cat mai natural, iar nainte de aplicarea rujului, buzele trebuie sa fie perfect hidratate.
Nu este necesar ca unghiile, rujul, bijuteriile sa fie in aceeasi nuanta de rosu. Uneori acest aspect poate fi obositor si creeaza impresia de monotonie cromatica sau de prea mult rosu. In acest caz, rosul oboseste sau cade in vulgar. Poti asorta insa rujul rosu cu un mic detaliu din tinuta ta, spre exemplu un inel, o bratara sau chiar o esarfa daca imbracamintea este de culoare neagra. Rujul rosu este cel mai puternic si suficient accesoriu.
Rujul rosu se potriveste de minune cu tinutele simple, dar elegante, in culori precum negru, alb sau chiar verde, daca esti adepta unui stil vestimentar nonconformist si vrei sa contrariezi intr-un mod placut.
Rosul rujului se asorteaza distins cu parul aranjat, drept sau cu bucle mai mult sau mai putin finasate, lasand impresia de coafat. De asemenea, se preteaza minunat parului scurt sau de lungime medie si chiar si parului foarte lung atat timp insa cat nu lasa impresia de neglijent. La urma urmei, rujul rosu insemna distinctie.
Ce spune rujul rosu pentru frumusetea si farmecul unei femei?
“O femeie trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa” - Coco Chanel
Nu mai mare decat ar fi necesar, in nuante miraculoase care incep cu purpuriu, se termina cu stacojiu si se continua intre cele doua cu altele divine, sta pitit intr-un tub cu un design atragator. Atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Unde ajunge si pica bine, asortat cu o tinuta si niste trasaturi intoarce capete de barbati si zaboveste asupra sa priviri de dorinta si admiratie, da culoare unui ten palid, seduce, vorbeste lectia femininatii si a sexualitatii, ar putea sa spune infinit de multe lucruri despre pasiune si energie, primeste complimente, scoate la lumina trasaturi care ar altfel ar ramane in umbra, picteaza intr-o atitudine potrivita de feminitate si fermitate, indrazneala si seductie fara sa te cufunde in vulgaritate, arata tuturor ca esti mandra si demna de buzele tale, ca stii sa porti si sa te porti, dinamizeaza coloristic un camp vizual banal sau monocrom. Stiti bineinteles la ce facem referire, nu? La el, micul, dar puternicul ruj rosu.
Detalii picante din viata rujului rosu
Infocatul rosu de pe buzele noastre are o istorie aparte. De-a lungul timpului, miraculosul produs cosmetic a fost blamat, urgisit in fel si chip, socotit unealta cea mai colorata a diavolului. Femeile egiptene foloseau un fel de stramos al rujului actual, obtinut din plante avand drept ingrediente anumite substante nocive care produceau imbolnaviri. Un astfel de ingredient era henna, substanta folosita in zilele noastre pentru vopsirea parului.
Asadar, in Egiptul antic era considerat vinovat de “sarutul mortii”. Putinul rosu de pe buze putea aduce boala in organism... Rujul rosu avea si puterea asta. Pe vremea inchizitiei, femeilor li se interzicea aplicarea de rosu pe buze sau mai grav, li se aduceau acuzatii grave de vrajitorie si de inducere in pacat sau atatare a instinctelor masculine. In secolul al 18-lea, daca purtai o astfel de culoare incendiara pe buze erai considerata dincolo de limita decentei, a moralitatii sau a pudorii. Doar prostituatele il purtau, cu scopul de a atrage barbatii in mrejele lor. Doar actritele de rangul 2 il aplicau pe buze, intru acelasi scop de a iesi in evidenta.
Pentru a fi frumoase, undeva pe la 1858, din dorinta de a-si cuceri definitiv barbatii, femeile de pe meleagurile mioritice isi vopseau fata si buzele cu foita rosie umezita. Peste ani insa, industria cinematografica a inceput sa se dezvolte, iar conceptia si perceptiile asupra frumosului cunosc alte directii. Industria cosmeticelor cunoaste o evolutie uimitoare. Si astfel, rujul rosu ajunge sa fie asociat cu prototipul femeii fascinante, atractive, enigmatice, spiritualizate, provocatoare, femeia plina de viata si incredere in sine, femeia frematand de personalitate. Lady in red... lipstick
Astazi, rujul rosu este recunoscut drept un instrument beauty de subjugare voluntara feminina a atentiei masculine, de crestere a increderii in sine sau de marcare a unui teritoriu care iti apartine. “Port ruj rosu, sunt seducatoare”. “Port ruj rosu si imi vine de minune, am incredere in mine”. “Iti las urme de ruj rosu pe camasa, potentialele mele rivale trebuie sa stie ca te-am desemnat sa fii barbatul meu”.
Astazi, rujul rosu este iubit si adorat si transformat la rangul de vedeta make-up insa multe dintre noi se tem inca de el. Astazi consideram purtarea rujului rosu drept o datorie patriotica, un omagiu inchinat stilului si frumusetii unei femei. Rujul rosu este un etalon de frumusete. Este un clasic care nu se demodeaza niciodata. Cu el pe buze, te poti transforma intr-o diva sexy, o femeie fatala sau intr-o lady, o femeie eleganta si distinsa. Cu el pe buze, Marilyn Monroe emana o sexualitate debordanta. La fel si Liv Tyler sau Eva Longoria. Andreea Marin arata incredibil de stylish purtand un ruj rosu pe buze. Tu poti arata incredibil purtand un astfel de ruj. Daca nu mi-ar fi teama ca as contraria unele spirite, as intreba: oare Eva purta ruj rosu cand l-a adus pe Adam in pragul comiterii pacatului?
Prea in varsta pentru un ruj rosu, un ten prea deschis sau prea inchis pentru a purta ruj rosu? Niciodata! Rujul rosu nu imbatraneste, ci intinereste si da un plus de stralucire si vitalitate chipului. Rujul rosu se potriveste oricui, caci il gasesti in zeci de nuante. Daca stii cum si cand sa-l porti si sa gasesti nuanta care ti se potriveste. In cazul in care imprejurul buzelor tale s-au format riduri fine, nu este deloc indicat sa folosesti un ruj rosu consistent. In cazul in care te-ai hotarat sa porti un ruj rosu, machiajul trebuie sa fie pe masura hotararii tale, de preferinta insa minimalist. Intai de toate tenul trebuie sa fie curatat. Peste el se aplica fond de ten si peste fondul de ten un strat usor de pudra. Rimelul este ingredientul principal si iti poti permite sa-l aplici in mai multe straturi. Neaparat de culoare neagra. In mod aditional, insa nu obligatoriu, poti trasa si o dunga subtire cu ajutorul tusului de ochi negru. Important este sa nu asortezi rujul rosu cu combinatii inedite de farduri de ochi. Machiajul ochilor trebuie sa fie cat mai natural, iar nainte de aplicarea rujului, buzele trebuie sa fie perfect hidratate.
Nu este necesar ca unghiile, rujul, bijuteriile sa fie in aceeasi nuanta de rosu. Uneori acest aspect poate fi obositor si creeaza impresia de monotonie cromatica sau de prea mult rosu. In acest caz, rosul oboseste sau cade in vulgar. Poti asorta insa rujul rosu cu un mic detaliu din tinuta ta, spre exemplu un inel, o bratara sau chiar o esarfa daca imbracamintea este de culoare neagra. Rujul rosu este cel mai puternic si suficient accesoriu.
Rujul rosu se potriveste de minune cu tinutele simple, dar elegante, in culori precum negru, alb sau chiar verde, daca esti adepta unui stil vestimentar nonconformist si vrei sa contrariezi intr-un mod placut.
Rosul rujului se asorteaza distins cu parul aranjat, drept sau cu bucle mai mult sau mai putin finasate, lasand impresia de coafat. De asemenea, se preteaza minunat parului scurt sau de lungime medie si chiar si parului foarte lung atat timp insa cat nu lasa impresia de neglijent. La urma urmei, rujul rosu insemna distinctie.
DAN BALAN
Dan Balan revine cu un videoclip foarte HOT! Si cand spun hot ma refer la Chica Bomb care canta si danseaza alaturi de el in cel mai recent clip. Din pacate identitatea celei ce este Chica Bomb nu este facuta deocamdata publica.
Piesa este compusa de Dan Balan iar videoclipul a fost filmat in Los Angeles, in regia lui Hype Williams.
Grupele de sange
Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca sange artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare
S-au scris multe informatii despre grupele sanguine, despre ceea ce determina ele in modul de dezvoltare dar mai ales in modul de raspuns al organismului nostru fata de anumiti factori de mediu, s-au descris si dietele corespuzatoare grupelor sanguine, insa la mijloc exista insa controverse.
Din pacate multe persoane neavizate medical sau insuficient documentate au facut anumite afirmatii, dintre care unele gresite, astfel ca cititorii au devenit nesiguri atunci cand se gandesc la faptul ca anumite aspecte din viata lor sunt determinate de grupa sanguina pe care o poseda. In acest articol va propun sa intram mai mult in detalii si sa incercam sa scoatem in evidenta legatura dintre grupa sanguina si anumite aspecte din viata noastra, legatura ce a fost evidentiata prin studii de specialitate realizate atat empiric, cat si imagistic, biochimic, genetic etc. Un lucru este cert: grupa sanguina este importamnta pentru a intelege o serie de diferente fundamentale intre oameni.
Din cercetarile efectuate pana la momentul actual peste 65% din boli au la baza nutritia. In ceea ce priveste planul nutritinal al grupelor sanguine precum si raportul pe care oamenii il creaza cu mediul, nu putem spune ca predispozitiile in functie de acestea sunt STRICT valabile pentru orice boala, ca trebuie sa respectati intocmai dietele grupelor sanguine (doar daca sunteti sanatosi, dar sunt persoane cu diabet, cu boli cardiace, hepatice, renale, aflate intr-un dezechilibru hormonal cum sunt mai ales tinerii etc, iar in cazul acestora o astfel de dieta trebuie adaptata, corelata cu o nutritie corespunzatoare patologiei pe care pacientul o poarta). Insa aceste planuri ale grupelor sanguine sunt extrem de eficiente in preventie, in refacerea si mentinerea excelenta a tonusului sistemului imunitar, in detoxifierea sanguina si a intregului organism, in mentinerea homeostaziei.
Din pacate insa nu doar boala reprezinta o “limita” sa spun asa cu privire la alimentatia structurata pe grupele sanguine. In celebra carte scrisa de cei doi medici, tata si fiu, doctorii J.Dadamo, din SUA – “4 grupe sanguine, 4 diete” - putem afla multe secrete uimitoare despre noi pe care nu le-am constientizat pana acum si care sunt dovedite in multiple studii. Cum spuneam mai sus, nu doar boala determina sau ar trebui sa determine modificari in dieta noastra, ci si obisnuinta.
Atunci cand ne nastem, avem anumite instincte de supravietuire dar si de mentinere a sanatatii, cum ar fi: instinctul ca imediat dupa masa sa mergem la toaleta pentru difecatie, instincul ca dimineata sa mictionam, tot dimineata apare, dupa trezire, foamea. Tot dimineata se regleaza anumiti hormoni, dintre care unii ating un varf cum este testosteronul care determina erectia la barbat sau alte instincte in randul lumii animale, precum cantatul cocosului etc. Intunericul ar trebui sa genereze relaxare
, scaderea tonusului psihic, somn. Alimentele necorespunzatoare organismului nostru ar trebui sa fie respinse prin simtirea unui gust/miros care nu ne place, prin dureri de burta, greata sau chiar voma etc.
Din pacate insa, pe parcursul vietii pierdem multe din aceste instincte sanatoase. Felul in care ne hranesc parintii inca din copilarie devine adesea principalul regim din viata, indiferent de ceea ce ne cerea initial organismul. Copilul a vomat de cateva ori, s-a obisnuit, nu va mai respinge alimentul. Intunericul nu ne mai declanseaza somn, majoritatea tinerilor au isomnie, instinctul de a manca dimineata s-a pierdut si este foarte rau si asa mai departe. Concluzionand, indiferent de grupa sanguina, suntem mai carnivori, mai vegetarieni sau chiar vegetarieni in functie de ce am invatat, uitand definitiv sa tinem cont de semnalele subliminale pe care organismul nostru ni le tot transmite.
Se spune ca nu tot ce li se potriveste altora ti se potriveste si tie. Intrebarile au aparut atunci cand unele persoane care tineau post erau sanatoase, altele se imbolnaveau. Unele persoane mananca rar carne si sunt sanatoase, altele se imbolnavesc daca nu se hranesc zilnic si cu carne. Pentru altii e chiar otrava carnea, prefera ouale si lactatele ca produse de origine animala. De ce unele diete, desi teoretic par a fi foarte sanatoase, totusi nu dau rezultate pentru toti? In mod normal o dieta generala ar trebui sa includa principalele alimente pentru toate cele patru grupe sanguine.
Ce determina grupa sanguina?
Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca SANGE artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare. El este cel care transporta in mod continuu nutrientii si oxigenul la tesuturi si preia deseurile rezultate in urma metabolismului celular si le duce spre organele de excretie (rinichi, plamani pentru substantele volatile, pielea prin transpiratie etc).
Maduva osoasa hematogena alaturi de timusul din copilarie genereaza celule imune. Este exceptional faptul ca dupa materialul genetic si nu numai organismul este capabil sa le ofere acestor celule imunitare care la inceput sunt “naive”, ele nu cunosc mai nimic despre antigene (orice substanta, celula, bacterie, virus sau parazit, considerate non-self), toata informatia despre milioane de antigene cu care ne-am putea intalni, toate cunoscute de aceste celule care devin apoi circulante, ele “patruland” prin intermediul sangelui care le cara in mod continuu in proape toate zonele corpului nostru. Imunologia este vasta, fascinanta si strans legata de sange si undeva de grupa sanguina. Astfel in anumite medii unii sunt mai rezistenti ca altii, iar daca variabilele se schimba, cei slabi devin puternici. O singura picatura de sange detine intregul cod genetic al unei fiinte. Amprenta ADN este intacta si se replica de la parinte la copil. Unul dintre cele mai puternice antigene se afla in sange, fiind un fel de “etalon” pentru a compara restul antigenelor si a determina sistemul imunitar sa actioneze sau nu. Si inca mai sunt atatea de descoperit despre grupa de sange.
In functie de grupa sanguina s-a observat ca anumite boli sunt mai frecvente, astfel fiecare grupa sangiuna determina o slabiciune fata de anumite boli, evident, in corelatie si cu factorii de mediu, cu stilul de viata al fiecaruia:
Grupa 0 (I)
Aceste persoane au o stabilitate plasmatica mare, posedand ambele aglutinine, asadar nu este de mirare ca sangele lor poate fi folosit pentru a transfuza orice alta grupa sanguina (pana la o anumita limita de donare). Pe o asemenea amprenta sanguina, acestia sunt tinuti departe de bolile sanguine, si totodata au un metabolism mai lent, procesele energetice diminuate, iar sistemul enzimatic poate deveni deficitar. Asadar, aceste persoane sunt predispuse in special bolilor tractului digestiv: gastrite, colite, enterocolite, constipatie, obezitate sau chiar pancreatite. Daca persoana respectiva are un stil de viata sanatos, este foarte posibil sa nu resimta vreodata aceste inclinatii. Aceste persoane elimina greu toxinele, avand nevoie mai des de cure de detoxifiere si pot suferi de toxemie, varice, hepatite sau infectii renale.
n plan psihic, persoanele din aceasta grupa sunt mai mult introvertite decat extrovertite, de aici si echilibrul lor interior, fiind mai calme, temperate, cumpatate, cu o buna stapanire de sine, uneori parand chiar indiferente. Pentru ca tin in ei, pot ajunge la depresie, anxietate, insomnii si nevroze. Uneori, pentru ca cei cu grupa 0 se adapteaza mai greu la mediu, pot face reumatism, alergii, urticarii, afectiuni ale pielii si raceli. Grupa A II
Posesorii acestei grupe sunt cei mai numerosi, ei avand, in general, un volum mai mare al globulelor rosii, de aici si bolile ce implica eritrocitele (globulele rosii): anemie, policitemie, dar si alte afectiuni ce implica functia globulelor rosii, in special cea de transportor de oxigen/co2 – cardipatie ischemica, ischemie cerebrala, accidente vasculare, insuficienta cardiaca. Mai pot suferi de osteoporoza, hipertensiune, edeme, disfunctii endocrine (mai ales tiroidiene).
In plan psihic, membrii acestei grupe sunt ambitiosi si impusivi, nerabdatori, zgomotosi, uneori chiar orgoliosi sau furiosi.
Grupa B III
Daca cei din grupa A(II) sunt predispusi la boli ce implica globulele rosii, cei din grupa B (III) sunt predispusi la afectiuni ce implica globulele albe: leucopenie, limfocitoza. Aceste manifestari slabesc sistemul imunitar, astfel ca pot suferi frecvent infectii microbiene, parazitare sau chiar virale, afectiuni reumatismale sau pulmonare, de aceea este indicat sa manace mereu sanatos, hrana sa fie suficient vitaminizata. Mai sunt predispusi la tromboze, de aici si unele accidente vasculare sau varice, dar si la purpura, hipotensiune (tensiune arteriala mica), scadere in greutate, trasnpiratii excesive, tulburari gastrice, afectiuni endocrine (hipertiroidie, insuficienta corticosuprarenala), astenie musculara.
Ca particularitate psihica, sunt extrem de agili, au o memorie rapida, o gandire iute si o atentie sportia, adaptandu-se usor. Grupa AB IV
Pentru ca aceasta grupa reuneste aglutinogene specifice atat grupei A cat si grupei B, predispozitiile la boala vor semana cu cele ale acestor grupe. Cei cu grupa AB (IV) au o constitutie mai fragila, ceea ce ii face mai putin rezistenti la frig sau conditii extreme de mediu. Ei se imbolnavesc usor iarna, racesc frecvent, fac bronsite si tot soiul de afectiuni ale aparatului respirator.
Disponibilitatile energetice scazute si sensibilitatea deosebita a acestor persoane le predispune la nehotarare, oboseala, scaderea puterii de concentrare, tulburari de somn, vise ciudate, nevralgii, dureri de cap, nevroze, acestea din urma putand genera boli somatice pe fond de stres precum gastrite, ulcere, tahicardie, ateroscleroza, hepatite si accidente vasculare.
S-au scris multe informatii despre grupele sanguine, despre ceea ce determina ele in modul de dezvoltare dar mai ales in modul de raspuns al organismului nostru fata de anumiti factori de mediu, s-au descris si dietele corespuzatoare grupelor sanguine, insa la mijloc exista insa controverse.
Din pacate multe persoane neavizate medical sau insuficient documentate au facut anumite afirmatii, dintre care unele gresite, astfel ca cititorii au devenit nesiguri atunci cand se gandesc la faptul ca anumite aspecte din viata lor sunt determinate de grupa sanguina pe care o poseda. In acest articol va propun sa intram mai mult in detalii si sa incercam sa scoatem in evidenta legatura dintre grupa sanguina si anumite aspecte din viata noastra, legatura ce a fost evidentiata prin studii de specialitate realizate atat empiric, cat si imagistic, biochimic, genetic etc. Un lucru este cert: grupa sanguina este importamnta pentru a intelege o serie de diferente fundamentale intre oameni.
Din cercetarile efectuate pana la momentul actual peste 65% din boli au la baza nutritia. In ceea ce priveste planul nutritinal al grupelor sanguine precum si raportul pe care oamenii il creaza cu mediul, nu putem spune ca predispozitiile in functie de acestea sunt STRICT valabile pentru orice boala, ca trebuie sa respectati intocmai dietele grupelor sanguine (doar daca sunteti sanatosi, dar sunt persoane cu diabet, cu boli cardiace, hepatice, renale, aflate intr-un dezechilibru hormonal cum sunt mai ales tinerii etc, iar in cazul acestora o astfel de dieta trebuie adaptata, corelata cu o nutritie corespunzatoare patologiei pe care pacientul o poarta). Insa aceste planuri ale grupelor sanguine sunt extrem de eficiente in preventie, in refacerea si mentinerea excelenta a tonusului sistemului imunitar, in detoxifierea sanguina si a intregului organism, in mentinerea homeostaziei.
Din pacate insa nu doar boala reprezinta o “limita” sa spun asa cu privire la alimentatia structurata pe grupele sanguine. In celebra carte scrisa de cei doi medici, tata si fiu, doctorii J.Dadamo, din SUA – “4 grupe sanguine, 4 diete” - putem afla multe secrete uimitoare despre noi pe care nu le-am constientizat pana acum si care sunt dovedite in multiple studii. Cum spuneam mai sus, nu doar boala determina sau ar trebui sa determine modificari in dieta noastra, ci si obisnuinta.
Atunci cand ne nastem, avem anumite instincte de supravietuire dar si de mentinere a sanatatii, cum ar fi: instinctul ca imediat dupa masa sa mergem la toaleta pentru difecatie, instincul ca dimineata sa mictionam, tot dimineata apare, dupa trezire, foamea. Tot dimineata se regleaza anumiti hormoni, dintre care unii ating un varf cum este testosteronul care determina erectia la barbat sau alte instincte in randul lumii animale, precum cantatul cocosului etc. Intunericul ar trebui sa genereze relaxare
, scaderea tonusului psihic, somn. Alimentele necorespunzatoare organismului nostru ar trebui sa fie respinse prin simtirea unui gust/miros care nu ne place, prin dureri de burta, greata sau chiar voma etc.
Din pacate insa, pe parcursul vietii pierdem multe din aceste instincte sanatoase. Felul in care ne hranesc parintii inca din copilarie devine adesea principalul regim din viata, indiferent de ceea ce ne cerea initial organismul. Copilul a vomat de cateva ori, s-a obisnuit, nu va mai respinge alimentul. Intunericul nu ne mai declanseaza somn, majoritatea tinerilor au isomnie, instinctul de a manca dimineata s-a pierdut si este foarte rau si asa mai departe. Concluzionand, indiferent de grupa sanguina, suntem mai carnivori, mai vegetarieni sau chiar vegetarieni in functie de ce am invatat, uitand definitiv sa tinem cont de semnalele subliminale pe care organismul nostru ni le tot transmite.
Se spune ca nu tot ce li se potriveste altora ti se potriveste si tie. Intrebarile au aparut atunci cand unele persoane care tineau post erau sanatoase, altele se imbolnaveau. Unele persoane mananca rar carne si sunt sanatoase, altele se imbolnavesc daca nu se hranesc zilnic si cu carne. Pentru altii e chiar otrava carnea, prefera ouale si lactatele ca produse de origine animala. De ce unele diete, desi teoretic par a fi foarte sanatoase, totusi nu dau rezultate pentru toti? In mod normal o dieta generala ar trebui sa includa principalele alimente pentru toate cele patru grupe sanguine.
Ce determina grupa sanguina?
Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca SANGE artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare. El este cel care transporta in mod continuu nutrientii si oxigenul la tesuturi si preia deseurile rezultate in urma metabolismului celular si le duce spre organele de excretie (rinichi, plamani pentru substantele volatile, pielea prin transpiratie etc).
Maduva osoasa hematogena alaturi de timusul din copilarie genereaza celule imune. Este exceptional faptul ca dupa materialul genetic si nu numai organismul este capabil sa le ofere acestor celule imunitare care la inceput sunt “naive”, ele nu cunosc mai nimic despre antigene (orice substanta, celula, bacterie, virus sau parazit, considerate non-self), toata informatia despre milioane de antigene cu care ne-am putea intalni, toate cunoscute de aceste celule care devin apoi circulante, ele “patruland” prin intermediul sangelui care le cara in mod continuu in proape toate zonele corpului nostru. Imunologia este vasta, fascinanta si strans legata de sange si undeva de grupa sanguina. Astfel in anumite medii unii sunt mai rezistenti ca altii, iar daca variabilele se schimba, cei slabi devin puternici. O singura picatura de sange detine intregul cod genetic al unei fiinte. Amprenta ADN este intacta si se replica de la parinte la copil. Unul dintre cele mai puternice antigene se afla in sange, fiind un fel de “etalon” pentru a compara restul antigenelor si a determina sistemul imunitar sa actioneze sau nu. Si inca mai sunt atatea de descoperit despre grupa de sange.
In functie de grupa sanguina s-a observat ca anumite boli sunt mai frecvente, astfel fiecare grupa sangiuna determina o slabiciune fata de anumite boli, evident, in corelatie si cu factorii de mediu, cu stilul de viata al fiecaruia:
Grupa 0 (I)
Aceste persoane au o stabilitate plasmatica mare, posedand ambele aglutinine, asadar nu este de mirare ca sangele lor poate fi folosit pentru a transfuza orice alta grupa sanguina (pana la o anumita limita de donare). Pe o asemenea amprenta sanguina, acestia sunt tinuti departe de bolile sanguine, si totodata au un metabolism mai lent, procesele energetice diminuate, iar sistemul enzimatic poate deveni deficitar. Asadar, aceste persoane sunt predispuse in special bolilor tractului digestiv: gastrite, colite, enterocolite, constipatie, obezitate sau chiar pancreatite. Daca persoana respectiva are un stil de viata sanatos, este foarte posibil sa nu resimta vreodata aceste inclinatii. Aceste persoane elimina greu toxinele, avand nevoie mai des de cure de detoxifiere si pot suferi de toxemie, varice, hepatite sau infectii renale.
n plan psihic, persoanele din aceasta grupa sunt mai mult introvertite decat extrovertite, de aici si echilibrul lor interior, fiind mai calme, temperate, cumpatate, cu o buna stapanire de sine, uneori parand chiar indiferente. Pentru ca tin in ei, pot ajunge la depresie, anxietate, insomnii si nevroze. Uneori, pentru ca cei cu grupa 0 se adapteaza mai greu la mediu, pot face reumatism, alergii, urticarii, afectiuni ale pielii si raceli. Grupa A II
Posesorii acestei grupe sunt cei mai numerosi, ei avand, in general, un volum mai mare al globulelor rosii, de aici si bolile ce implica eritrocitele (globulele rosii): anemie, policitemie, dar si alte afectiuni ce implica functia globulelor rosii, in special cea de transportor de oxigen/co2 – cardipatie ischemica, ischemie cerebrala, accidente vasculare, insuficienta cardiaca. Mai pot suferi de osteoporoza, hipertensiune, edeme, disfunctii endocrine (mai ales tiroidiene).
In plan psihic, membrii acestei grupe sunt ambitiosi si impusivi, nerabdatori, zgomotosi, uneori chiar orgoliosi sau furiosi.
Grupa B III
Daca cei din grupa A(II) sunt predispusi la boli ce implica globulele rosii, cei din grupa B (III) sunt predispusi la afectiuni ce implica globulele albe: leucopenie, limfocitoza. Aceste manifestari slabesc sistemul imunitar, astfel ca pot suferi frecvent infectii microbiene, parazitare sau chiar virale, afectiuni reumatismale sau pulmonare, de aceea este indicat sa manace mereu sanatos, hrana sa fie suficient vitaminizata. Mai sunt predispusi la tromboze, de aici si unele accidente vasculare sau varice, dar si la purpura, hipotensiune (tensiune arteriala mica), scadere in greutate, trasnpiratii excesive, tulburari gastrice, afectiuni endocrine (hipertiroidie, insuficienta corticosuprarenala), astenie musculara.
Ca particularitate psihica, sunt extrem de agili, au o memorie rapida, o gandire iute si o atentie sportia, adaptandu-se usor. Grupa AB IV
Pentru ca aceasta grupa reuneste aglutinogene specifice atat grupei A cat si grupei B, predispozitiile la boala vor semana cu cele ale acestor grupe. Cei cu grupa AB (IV) au o constitutie mai fragila, ceea ce ii face mai putin rezistenti la frig sau conditii extreme de mediu. Ei se imbolnavesc usor iarna, racesc frecvent, fac bronsite si tot soiul de afectiuni ale aparatului respirator.
Disponibilitatile energetice scazute si sensibilitatea deosebita a acestor persoane le predispune la nehotarare, oboseala, scaderea puterii de concentrare, tulburari de somn, vise ciudate, nevralgii, dureri de cap, nevroze, acestea din urma putand genera boli somatice pe fond de stres precum gastrite, ulcere, tahicardie, ateroscleroza, hepatite si accidente vasculare.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)