vineri, 30 octombrie 2009

LOTUS


  Special pentru Salonul de la Tokyo, Lotus va prezenta versiunea Lotus Exige Scura, un model mai radical, pregătit pentru japonezii care se visează în Tokyo Drift.



Lotus este unul dintre puţinii constructori străini care se vor prezenta la Salonul de la Toky o. Pentru a se prezenta însă pe gustul niponilor vine cu o versiune Lotus Exige Scura care pare mai degrabă un aautomobil custom made decât un produs oficial. În italiană Scura înseamnă întuneric, deci astfel se explică de ce este acoperit în vopsea neagră mată de la jante până la plafon. Pentru a îi conferi însă un aspect sportiv trei dungi lucioase străbat caroseria de la un capăt la altul. Noul model nu se remarcă însă doar prin culoarea neagră , ci şi prin faptul că este mai performant. Astfel acest model dă jos în jur de 10 kg şi vine cu 257 CP, adică cu 36 mai mult decât un Exige S, versiune care se şi află la baza acestui model. Creşterea raportului CP/kg are ca efect o îmbunătăţire a performanţelor, în cazul sprintului până la 100 km/h cronometrul oprindu-se fix la 4 secunde, mai puţin cu 0,3 secunde decât versiunea standard.
Sună tentant, dar cu siguranţă în România nu vom vedea niciun exemplar pentru că doar 35 de unităţi vor fi oferite la nivel global . De asemenea, doar în Europa se va numi Scura, în Japonia urmând să poarte denumirea Stealth, un nume mai familiar pentru ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu