sâmbătă, 26 septembrie 2009

PREDEAL..ROMANIA!


 
POLITIA E AFISATA IN POM..FRUMOS...
MADE IN ROMANIA..
..un sediu din predeal..
nu stiu ce este..
dar mi-a atras atentia..






tot acolo..biserica sf..constantin si elena..

e multa incarcatura spirituala..e liniiste
e sufletul mai curat..


mergem mai jos la bucataru vesel sa mancam ceva ca deja ne este foame..
o ciorbica buna..calda..de pui..
un cartofior pai cu carnat

si o prajiturica sigur..cum altfel..



mai bem si o cafeluta
ca fara nu se poate..
ador cafeauaaa






ah si ca buna este cand ai
o frumoasa companie..
apoi sa vedem si putin gara..cum mai este..



GARA PREDEAL..

TOT CUM A FOST PE VREMEA COMUNISMULUI..
PARCA MAI
PUSTIU SIGUR
LUMEA ARE ACUM MASINI

 
SI VIATA ESTE ALTFEL..



SI INCET INCET PLECAM SPRE CASA..

VAD NISTE TURISTI FOTO UN CAINE..SARACUTU AL STRAZI..
CA DE SANT LA NOI
NU DUCEM LIPSA DE EI..
SI MAI SANT SI APARATI DE
DE LUME BUNA DIN OCCIDENT..


SI SIGUR CA ..MI-A ATRAS ATENTIA UN RESTAURANT..IN CARE
MAI SE STIE DE VOIEVOZI..SUPER
MI-A PLACUT ASTA..
UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE
SAU
TU ESTI MIRCEA?
DA INPARATE..
FRUMOASE VERSURI..
ADOR POEZIA LUI EMINESCU
UN SENBIL


SI INAPOI LA MASINUTA MEA DRAGA..


O ZI FRUMOASA CU SOARE
SI BUCURIA DE A TRAI
IUBI
SI ADORA
TOT CE ESTE FRUMOS!

vineri, 25 septembrie 2009

iubire bibelou de portelan!

Marea iubire te transforma si in acelasi timp iti arata cum esti, cine esti, ce vei fi daca ai curajul sa primesti aceasta iubire, daca ai curajul sa traiesti viata ta si nu pe a celor din jurul tau. Suntem prea multi cei care fugim de propria fericire pentru a avea grija de fericirea altora.
"Cum ar trebui procedat in momentul in care constati ca iubirea vietii tale este de fapt o iubire imposibila: lasi totul balta si-ti traiesti marea iubire sau iti reprimi sentimentele pentru a nu rani alti oameni?"
"Ma framanta aceste lucruri de cand am intalnit un om minunat, un om cum mi-am dorit toata viata, un barbat adevarat. Si eu si el suntem casatoriti si oricat de mult tinem unul la celalalt stim ca este o iubire imposibila. Incercam sa ne reprimam sentimentele, dar doare. Doare foarte tare. Mi-e greu cu el, dar imi este si mai greu fara el. In lumea noastra este foarte greu sa-ti urmezi inima, este foarte greu sa poti lasa totul in urma si sa-ti traiesti fericirea. N-as fi crezut vreodata ca tocmai mie mi se poate intampla asa ceva: mie, o persoana echilibrata, cu principii bine inradacinate. De cate ori auzeam o astfel de poveste, radeam, mi se parea copilareasca si imposibil sa fie reala. Dar cineva de acolo de sus a avut grija sa-mi arate ca ma insel. Traiesc pe propria piele o iubire imposibila. Stiu ca nu am dreptul sa-l iubesc, dar ce pot face? Tac, sufar, incerc sa ma resemnez. Lupt cu mine, lupt cu sufletul meu sfasiat", se destainuie aceasta.
utopia: "Marea iubire te transforma si in acelasi timp iti arata cum esti, cine esti, ce vei fi daca ai curajul sa primesti aceasta iubire, daca ai curajul sa traiesti viata ta si nu pe a celor din jurul tau. Normal ar fi sa invatam din timp cine suntem si ce vrem de la viata si de la cei din jur. De foarte multe ori insa ne lipseste tocmai curajul de a recunoaste, de a lua o decizie. Ne lipseste DOAR CURAJUL!."
 "Moralitatea si etica sunt cuvinte care ne-au indoctrinat adolescenta si tineretea. Ele exista insa pentru a ramane civilizati. Sa traiesti o viata langa un sot pe care nu il iubesti, iar noaptea sa-ti porti visele de iubire in pat langa el este un cosmar, un soi de detentie de care tu esti de vina si la care singura te condamni. Daca esti sigura pe dragostea ta si pe dragostea lui, traieste-ti iubirea! Viata e atat de scurta... La un moment dat te trezesti pur si simplu batrana, cu dorinta de a te tine cineva in brate. Dar nu oricine, ci cineva langa care iti este cald. Si nu oricum, ci stiind ca iti este bine."
Am gasit acest articol si mi-a placut mult..imi place cand oamenii vb despre iubire,ador sa vad indragostiti pe strada,sa vad un barbat sa dea o floare unei femei..desi rar totusi aici in Romania mai exista inca romantism..imi place ca lumea sa isi dea seama ca atunci cand iubesti..vezi totul mai frumos in jur..razi..si esti fericit.....
E  frumos sa iubesti!

joi, 24 septembrie 2009

INTRE DIVORT SI IUBIRE!


Despartirile nu sunt deloc usoare si orice persoana care a simtit acest lucru pe pielea sa stie ca ceea ce spun este un adevar. Indiferent de ce s-ar spune, un divort nu este deloc floare la ureche. Este greu sa-ti potolesti durerea si sentimentele confuze cu care ramai dupa. Cu bune sau rele, cu timpul, viata merge mai departe. Dincolo de orice sfarsit, exista si un inceput. Mai tarziu va exista si o noua iubire, se va infiripa o noua relatie, se poate ajunge din nou la casatorie, la o viata frumoasa.
Probabil crezi ca ai trecut peste perioada sumbra a vietii tale si ca acum iti este din nou bine, nu-i asa? Oamenii de stiinta nu sunt insa de aceeasi parere. Pentru cei care cred ca divortul sau despartirile sunt etape ale vietii care pot fi inchise si depasite cu fruntea si inima sus, cercetatorii vin cu o serie de argumente contra. Se pare ca divortul, decesul sau despartirea de o persoana iubita pot avea repercusiuni pe viata. Chiar si dupa ani, chiar si dupa ce  ti-ai revenit din punct de vedere emotional, gasindu-ti fericirea si echilibrul sentimental alaturi de altcineva, o astfel de experienta negativa poate avea un impact negativ asupra starii tale de sanatate.
Conform unui studiu american ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail, persoanele divortate sau vaduve sunt cu 20% mai susceptibile de a suferi de diabet, cancer sau afectiuni ale inimii decat persoanele care sunt casatorite. De asemenea, exista o posibilitate mai mare cu 23% ca acestea sa intampine probleme legate de mobilitate precum urcatul scarilor sau parcurgerea unor distante scurte.
Mai mult, in urma studiului s-a ajuns la concluzia ca actualul partener de viata nu poate revigora starea de sanatate a persoanei in cauza. Chiar daca s-au recasatorit dupa divort sau dupa decesul partenerului, persoanele divortate au avut cu 12% mai multe boli cronice si cu 19% mai multe probleme de mobilitate decat cele care nu au trecut printr-o despartire.
Se pare ca sanatatea precara a persoanelor divortate este cauzata in principal de un nivel extrem de ridicat al stresului si de sentimentul de nefericire carora li se adauga grija cresterii copiilor si confruntarea cu anumite probleme financiare inexistente pana atunci. Efectele pe care aceasta perioada de stres intens le are asupra sistemului imunitar sau cardiovascular sunt sesizabile chiar si dupa ani, cand persoana respectiva este din nou fericita.In cadrul studiului efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago si de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au fost chestionate 8652 de persoane cu varstele cuprinse intre 51 si 61 de ani. Dintre acestea, trei sferturi sunt in prezent casatorite. 55% din aceste trei sferturi nu au divortat niciodata si 20% s-au casatorit si a doua oara.
22% dintre participantii la studiu au fost casatoriti anterior, iar dintre acestia, 69% au divortat si 31% au ramas vaduvi. 4% din cei chestionati nu au fost niciodata casatoriti. Media de varsta la care persoanele divortate sau vaduve s-au casatorit  a fost de 21 de ani. In medie, acestia au petrecut 25 de ani alaturi de sot si 9,5 ani separati, divortati sau in vaduvie. Examenele medicale care au fost efectuate de specialisti s-au concentrat asupra bolilor cronice de care sufereau participantii: boli de inima, de plamani, cancer, atacuri cerebrale. Au fost luate in calcul si simptomele care insotesc depresia, iar participantilor s-a cerut sa-si clasifice propria starea de sanatate prin calificativele: excelenta, foarte buna, buna, potrivita si proasta. Astfel, s-a constatat ca persoanele care nu s-au casatorit niciodata au intampinat cu 12% mai multe probleme de mobilitate si cu 13% mai multe simptome de depresie decat cei casatoriti.
“Stresul imens de dupa pierderea unei persoane apropiate afecteaza sistemul imunitar al organismului si prejudiciaza si sistemul circulator. In toata aceasta perioada de suferinta, ai tendinta sa nu mai ai grija de tine la fel ca inainte. Nu mai acorzi atat de multa atentie unei alimentatii corecte si bogate, nu mai efectuezi exercitii fizice. Somnul bun se transforma intr-unul de proasta calitate. Viata sociala devine si ea afectata de despartire. Te indepartezi de prietenii si familia partenerului care intre timp au devenit si prietenii si familia ta. In plus, recasatorirea nu vindeca totul. Pentru multi, recasatorirea inseamna doar ca ai trecut de la un stadiu in care ai fost ranit intr-un altul in care ai grija de tine. Dar chiar si ingrijindu-te, rana ramane tot acolo”, este de parere Linda Waite, sociolog si unul din autorii studiului.



EU ZIC SA IUBIM MAI MULT SI SA NU MAI PUNEM ATAT LA SUFLET TOATA NEBUNIA ..RAUTATEA..SI DACA O RELATIE NU MERGE SA NU ASTEPTAM PRAPASTIA..ORI SA DIVORTAM CURAND..ORI ...SA INCERCAM SA IUBIM..SAU DACA AM IUBIT ACEA PERSOANA CUM AM LASAT SA SE PRODUCA ASTA..!

miercuri, 23 septembrie 2009

intelegeti ceva?


S-au intalnit intr-un decembrie,prin intermediul cartilor. De atunci pana intr-un septembrie anul urmator s-au intalnit destul de rar.Bastinasi din acelasi oras, insa ea era plecata la studii In alt oras. Insa vorbeau,nu mult, dar vorbeau. La inceput despre carti. apoi subiectele s-au inmultit. Vorbeau prin internet, telefon. Jucau table pe internet in noptile din ajunul examenelor femeii. Totul amical. Nimic important. Tatonari. Tentative de a afla ceva despre celalalt. Mai multe au fost din partea ei. Nu se putea zice ca incepuse sa-i placa de el, ci doar pentru a incerca legarea unei prietenii. Sau ea poate voia putin mai mult, insa fara sa fie nimic evident. Pana in septembrie de care s-a pomenit in inceputul povestii.
De la penultima lor intalnire pana la ultima s-au scurs cateva luni, timp in care au strans cateva lucruri pe care voiau sa si le schimbe intre ei. Intr-o sambata seara s-au intalnit, au vorbit si au povestit. Spre miezul noptii, femeia a invitat barbatul la o plimbare pe malul unui iaz din cartierul respectiv. Lumina lunii, stele si mister. Discutiile erau amicale, despre prieteni, amici, profi din liceu, facultate , vacantele de peste vara etc. S-au despartit voiosi. Si atat.
Ziua urmatoare, duminica, femeia ii trimite barbatului un mesaj in care-l intreaba ce face. El o suna. Isi spun planurile unul altuia fara ca sa se invite reciproc sa ia parte intr-unul din ele. Seara, s-au intalnit pe messenger si au schimbat fotografii din vacante.
Ajunsi luni seara, femeia iar ii trimite un mesaj intrebandu-l ce face. Barbatul ii raspunde abia miercuri dupa-amiaza astfel:
B: "Nu am putut sa-ti raspund la intrebarea "ce faci" in primul rand pentru ca eram ocupat si in al doilea rand pentru ca nu era frumos sa-ti raspund...'
F: "Adica?"
B: "Adica sex"
F: "A,bun."
B: "Sorry ca am fost asa direct"
F: " Calea perpendiculara e cea mai scurta"
B: "Da, asa e"
A urmat inca un schimb de mesaje:
F: " De ce ai spus "sorry"? "
B: "Mi s-a parut mie o chestie. S-ar putea sa ma fi inselat"
F: " Ce chestie?"
B: " N-are importanta"
F: " Spune"
B: "Chestia ar fi aceea la care te duce gandul atunci cand o fata intreaba un baiat daca n-are chef de o plimbare nocturna pe malul iazului"
F: " :-)) Al naibii gand!"
B: "Nu era intemeiat gandul?"
F: " :-)) "
B: " Si tacerea e un raspuns"
F: " Eu rad, nu tac"
B: " Ok."
Concluzia?
Concluzia e a eu,una, n-am inteles nimic din povestea asta. Parerea mea. Parerea voastra?

marți, 22 septembrie 2009

nebunie tiganeasca



VACANTA MARE..

inima noua!

Echipa condusa de dr Alain Carpentier, un renumit chirurg cardiac, a muncit la realizarea acestui dispozitiv o perioada de 15 ani.

Noua inima artificiala este prima de acest fel, construita din materiale si tesuturi biosintetice. Aceste materiale, realizate din tesuturi animale, sunt mult mai bine acceptate de organism, iar riscul de rejet este diminuat.

Datorita folosirii acestor tesuturi cercetatorii spera sa fie prevenita formarea trombilor, care ar putea fi fatali odata formati. Materialul utilizat la constructia inimii artificiale este in prezent folosit si in realizarea protezelor valvulare cardice si are la baza tesuturi animale tratate chimic pentru a preveni sistemul imunitar al organismului sa le respinga.

Inca din 1980 au fost derulate mai multe proiecte care urmareau obtinerea unui cord artificial, majoritatea acestora devenint niste dispozitive cu rol in supleerea ventriculilor in timp ce pacientul astepta un eventual transplant.

Dispozitivul reproduce fiziologia normala a inimii, avand doi ventriculi echipati cu micropompe ce permit o circulatie a sangelui in conditii cat mai apropiate de cele naturale. Datorită senzorului electronic de ultimă generaţie utilizat în tehnologia balistică, inima poate să se adapteze instantaneu schimbărilor de presiune arterială.

Inima artificiala este dotate cu baterii externe necesare pentru functionarea pompelor, fapt ce permite pacientului o autonomie totala. Dispozitivul are o durata de functionare de 5 ani, timp in care v-a bate de 225 milioane de ori.

Deocamdata inima artificiala este un prototip, insa dacă dispozitivul va intra in productie de serie, se estimează că fiecare inimă artificială va costa in jur de 150.000 de euro.
Cea mai buna este inima noastra...sa o pastram..sa iubim..sa facem sport.,..sa mancam sanatos..
si mai putin..STRESSSS...!

luni, 21 septembrie 2009

CEL MAI COOLLL..DOG..



IMI PLACE MULT CE FACE CATELUL ASTA
DESI UNEORI NU LE D-AM ADEVARATA VALOARE
TOTUSI EI AU
EU ADOR CAINII..PT CA ,CRED CA SANT
CELE MAI INTELEPTE ANIMALE..
AU DOVEDIT ASTA ..MEREU!

duminică, 20 septembrie 2009

NEBUNIE MARE!



cum parcam?

the pigs!

poate ca va mirati de ce am pus porcul..pi de ce...
cica dupa ultimul studiu
porcul are structura anatomica
asemanatoare
cu a
OMULUI..
va vine sa credeti
si totusi da,

 ultimele cercetari arata
ca purcelusi intarcati
la 2 saptam..in ferme
de porcine
sant f stresati
se bat intre ei..
in schimb cei de pe langa casa
intarcatii..la 6-8 sapt.
sant mult mai stapani pe ei..
asta arata ca de fapt la primi le este
atacat sistemul nervos mai  mult decat ..ceilaltii..pai mai bine zis..
stresul nu ajuta asta vor sa arate
ca, ce face la ei..face si la om..
tot se cauta asemanari oare de ce?..pai
asta este motivul..
de fapt vor sa arate ca ..in viitor asta va ajuta mult omul..
aceste cercetarii se bazeaza..pe studiul si apropierea dintre ..porc si om..

vom trai si vom vedea..
ce ne mai rezerva viitorull
stiinta..
!