duminică, 18 octombrie 2009

RUJUL

Rujul rosu atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Rujul rosu trebuie purtat cu stil. Cu bun gust. Aplicat cu masura. Asortat gratios.
Ce spune rujul rosu pentru frumusetea si farmecul unei femei?
“O femeie trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa” - Coco Chanel
Nu mai mare decat ar fi necesar, in nuante miraculoase care incep cu purpuriu, se termina cu stacojiu si se continua intre cele doua cu altele divine, sta pitit intr-un tub cu un design atragator. Atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Unde ajunge si pica bine, asortat cu o tinuta si niste trasaturi intoarce capete de barbati si zaboveste asupra sa priviri de dorinta si admiratie, da culoare unui ten palid, seduce, vorbeste lectia femininatii si a sexualitatii, ar putea sa spune infinit de multe lucruri despre pasiune si energie, primeste complimente, scoate la lumina trasaturi care ar altfel ar ramane in umbra, picteaza intr-o atitudine potrivita de feminitate si fermitate, indrazneala si seductie fara sa te cufunde in vulgaritate, arata tuturor ca esti mandra si demna de buzele tale, ca stii sa porti si sa te porti, dinamizeaza coloristic un camp vizual banal sau monocrom. Stiti bineinteles la ce facem referire, nu? La el, micul, dar puternicul ruj rosu.
Detalii picante din viata rujului rosu 
Infocatul rosu de pe buzele noastre are o istorie aparte. De-a lungul timpului, miraculosul produs cosmetic a fost blamat, urgisit in fel si chip, socotit unealta cea mai colorata a diavolului. Femeile egiptene foloseau un fel de stramos al rujului actual, obtinut din plante avand drept ingrediente anumite substante nocive care produceau imbolnaviri. Un astfel de ingredient era henna, substanta folosita in zilele noastre pentru vopsirea parului.
Asadar, in Egiptul antic era considerat vinovat de “sarutul mortii”. Putinul rosu de pe buze putea aduce boala in organism... Rujul rosu avea si puterea asta. Pe vremea inchizitiei, femeilor li se interzicea aplicarea de rosu pe buze sau mai grav, li se aduceau acuzatii grave de vrajitorie si de inducere in pacat sau atatare a instinctelor masculine. In secolul al 18-lea, daca purtai o astfel de culoare incendiara pe buze erai considerata dincolo de limita decentei, a moralitatii sau a pudorii. Doar prostituatele il purtau, cu scopul de a atrage barbatii in mrejele lor. Doar actritele de rangul 2 il aplicau pe buze, intru acelasi scop de a iesi in evidenta.
Pentru a fi frumoase, undeva pe la 1858, din dorinta de a-si cuceri definitiv barbatii, femeile de pe meleagurile mioritice  isi vopseau fata si buzele cu foita rosie umezita. Peste ani insa, industria cinematografica a inceput sa se dezvolte, iar conceptia si perceptiile asupra frumosului cunosc alte directii. Industria cosmeticelor cunoaste o evolutie uimitoare. Si astfel, rujul rosu ajunge sa fie asociat cu prototipul femeii fascinante, atractive, enigmatice, spiritualizate, provocatoare, femeia plina de viata si incredere in sine, femeia frematand de personalitate. Lady in red... lipstick
Astazi, rujul rosu este recunoscut drept un instrument beauty de subjugare voluntara feminina a atentiei masculine, de crestere a increderii in sine sau de marcare a unui teritoriu care iti apartine. “Port ruj rosu, sunt seducatoare”. “Port ruj rosu si imi vine de minune, am incredere in mine”. “Iti las urme de ruj rosu pe camasa, potentialele mele rivale trebuie sa stie ca te-am desemnat sa fii barbatul meu”.
Astazi, rujul rosu este iubit si adorat si transformat la rangul de vedeta make-up insa multe dintre noi se tem inca de el. Astazi consideram purtarea rujului rosu drept o datorie patriotica, un omagiu inchinat stilului si frumusetii unei femei. Rujul rosu este un etalon de frumusete. Este un clasic care nu se demodeaza niciodata. Cu el pe buze, te poti transforma intr-o diva sexy, o femeie fatala sau intr-o lady, o femeie eleganta si distinsa. Cu el pe buze, Marilyn Monroe emana o sexualitate debordanta. La fel si Liv Tyler sau Eva Longoria. Andreea Marin arata incredibil de stylish purtand un ruj rosu pe buze. Tu poti arata incredibil purtand un astfel de ruj. Daca nu mi-ar fi teama ca as contraria unele spirite, as intreba: oare Eva purta ruj rosu cand l-a adus pe Adam in pragul comiterii pacatului?
Prea in varsta pentru un ruj rosu, un ten prea deschis sau prea inchis pentru a purta ruj rosu? Niciodata! Rujul rosu nu imbatraneste, ci intinereste si da un plus de stralucire si vitalitate chipului. Rujul rosu se potriveste oricui, caci il gasesti in zeci de nuante. Daca stii cum si cand sa-l porti si sa gasesti nuanta care ti se potriveste. In cazul in care imprejurul buzelor tale s-au format riduri fine, nu este deloc indicat sa folosesti un ruj rosu consistent. In cazul in care te-ai hotarat sa porti un ruj rosu, machiajul trebuie sa fie pe masura hotararii tale, de preferinta insa minimalist. Intai de toate tenul trebuie sa fie curatat. Peste el se aplica fond de ten si peste fondul de ten un strat usor de pudra. Rimelul este ingredientul principal si iti poti permite sa-l aplici in mai multe straturi. Neaparat de culoare neagra. In mod aditional, insa nu obligatoriu, poti trasa si o dunga subtire cu ajutorul tusului de ochi negru. Important este sa nu asortezi rujul rosu cu combinatii inedite de farduri de ochi. Machiajul ochilor trebuie sa fie cat mai natural, iar nainte de aplicarea rujului, buzele trebuie sa fie perfect hidratate.
Nu este necesar ca unghiile, rujul, bijuteriile sa fie in aceeasi nuanta de rosu. Uneori acest aspect poate fi obositor si creeaza impresia de monotonie cromatica sau de prea mult rosu. In acest caz, rosul oboseste sau cade in vulgar. Poti asorta insa rujul rosu cu un mic detaliu din tinuta ta, spre exemplu un inel, o bratara sau chiar o esarfa daca imbracamintea este de culoare neagra. Rujul rosu este cel mai puternic si suficient accesoriu.
Rujul rosu se potriveste de minune cu tinutele simple, dar elegante, in culori precum negru, alb sau chiar verde, daca esti adepta unui stil vestimentar nonconformist si vrei sa contrariezi intr-un mod placut.
Rosul rujului se asorteaza distins cu parul aranjat, drept sau cu bucle mai mult sau mai putin finasate, lasand impresia de coafat. De asemenea, se preteaza minunat parului scurt sau de lungime medie si chiar si parului foarte lung atat timp insa cat nu lasa impresia de neglijent. La urma urmei, rujul rosu insemna distinctie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu