duminică, 4 octombrie 2009

AMANTA ...NAIVA!


Cum sa fii amanta perfecta a unui barbat casatorit, prada mult ravnita a oricarui barbat ce are o alta femeie-prada acasa? In primul rand, tu amanta trebuie sa inchizi ochii cand el te insala cu sotia. In al doilea rand, trebuie sa fii naiva si prostuta rau sa crezi ca nu te intereseaza statutul sau civil si sa vezi ploaie de stele si ninsoare cu flori in locul unei priviri care evita sa-ti dea un raspuns ferm sau o confesiune cat de cat sincera. In al treilea rand, trebuie sa fii cu mult prea tolomaca si sa te consolezi cu faptul ca daca nu aflai (ca e casatorit bineinteles!), tot amanta ramaneai.
Secretele amantei perfecte? Sunt cateva, nu multe. Din auzite, din probarea ei de catre altele, din imitatie, din experimentare, din exagerare, din stirile de la ora 5, de la emisiunile cu audienta maxima, din ziarele pline ochi cu pataniile lui nea Ion si tanti Jani, aproape oricine in afara de amanta in sine ti le poate spune. Pana si eu. Am citit si rascitit despre amante nesimtite si bieti barbati nevinovati, soti exemplari si tati model care cad cu usurinta in plase tesute mai ceva ca in telenovele de cate o usuratica cu obraz gros si buzunar subtire. Aprob, nu comentez. Barbatii sunt toante si femeile magari. Ce construieste si deconstruieste omul cu mana lui, toti ceilalti pot sa critice. Cum te comporti, asa esti judecat sau, in cazuri mai grele, tras la raspundere. Pentru cele care se gandesc ca a fi amanta unui barbat insurat este un lucru incitant, meritand a fi incercat pentru senzatiile inedite, nu am nicio noutate. Nu este.
Sa revenim la stana noastra.
Sunt cateva tipuri de amante: amanta de profesie, amanta din prostie si credulitate, amanta care invoca iubirea si sustine ca e oarba din cauza ei, amanta care blestema destinul si felul in care acesta s-a jucat cu imprejurarile, amanta care tace si accepta, amanta fericita cu tot cu nefericirea adusa de acest statut, amanta care plange in orice colt neplans de strada visand ca o sa ajunga odata si odata sotie.
Daca indeplinesti toate aceste conditii, atunci ai toate sansele sa semeni mult sau sa te identifici cu amanta perfecta. Ma indoiesc dar ca exista femeie sa vrea sa fie persoana in parul careia sa fie scuturat de la un balcon oarecare un pres umplut cu praf, imprumutand ceva din caracteristicele sale. Praful. Lipsa de prospetime si noutate. Sansa de a fi inlocuita in orice moment printr-una noua, mai tanara, mai nu stiu cum si mai frumoasa. Ce se intampla in mintea unei amante? Nu vreti sa aflati. Pentru multi, la o asttfel de femeie nebuloasa numita creier nici nu exista. Cum bate inima unei amante? Pentru si mai multi, nu bate. Nu trebuie. Nu are voie. Nu simte. Candva am fost amanta. Am uitat cum. Cu multe sentimente si senzatii, dar numai fericita nu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu