luni, 23 noiembrie 2009

Lamborghini


Lamborghini plănuieşte un rival pentru Ferrari Enzo şi un înlocuitor pentru Lamborghini Murcielago, dorind ca în fiecare an să introducă un nou model de acum încolo.

Lamborghini doreşte în viitor să vină cu un model care să îşi măsoare forţele cu Ferrari Enzo. Viitorul supercar se pare că va fi vârful de gamă al mărcii italiene, urmând să aibă peste 800 CP, furnizaţi de un motor V12 cu o capacitate mai mare de 6.000 cmc. Scoţându-l pe Reventon din ecuaţie, acesta va fi cel mai puternic Lamborghini produs în serie extinsă şi nu va avea un preţ chiar atât de prohibitiv precum hypercar-ul lansat în 2008.
Numele acestui supercar nu va fi Ferruccio, dacă vă gândeaţi că rivalitatea fondatorilor se va purta şi pe patru roţi, ci se zvoneşte că va purta denumirea Urus. Acest nume a mai fost vehiculat ca şi denumirea conceptului modelului cu 4 uşi, care până la urmă a fost botezat Estoque şi se pare că denumirea va fi destinată viitorului "Enzo killer".
Acest hypercar se pare că va fi însă condiţionat de lansarea lui Lamborghini Jota, înlocuitorul lui Lamborghini Murcielago, care ar trebui să apară la anul, Urus urmând să fie dezvoltat pe acelaşi şasiu. Jota se preconizează că va avea tot un motor de 6 litri, dar va avea o putere cenzurată la 600 CP şi că va apărea în partea a doua a anului 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu