vineri, 30 octombrie 2009

ACCIDENTE

Un VW Touareg TDI se pare că s-a răzbunat pe două modele "verzi" pe o şosea din Danemarca, supărat că pierde teren în faţa automobilelor cu sisteme de propulsie hibridă.

Danemarca este una dintre ţările cu cele mai mari taxe la automobile din lume - în jur de 180% din valoarea nouă a maşinii!!-, iar cele mai înfierate fiind evident SUV-urile. În acest context foarte rar vezi pe stradă vreun Touareg, X5, Q7 sau Cayenne, modele care în România le zăreşti la fiecare colţ de stradă. În schimb la mare modă sunt maşinile eco, Toyota Prius este la ordinea zilei şi se pare că şi Tesla Roadster câştigă teren, Danemarca plănuind în viitor să îşi dezvolte o reţea rutieră pentru încărcarea maşinilor electrice.

Iar această poză ilustrează perfect frustrările celor care vor automobile mari şi poluante în Danemarca. Nu ştim exact ce s-a întâmplat, însă se pare că Touareg-ul, TDI evident, a secerat electricul Tesla Roadster şi hibridul Prius. Modelul electric este bun de reciclat, arătând a daună totală, iar Toyota pare să fi scăpat mai uşor. În schimb SUV-ul îşi dovedeşte superioritatea şi nu se arată deloc şifonat de la montantul A spre spate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu