vineri, 30 octombrie 2009

BUTTON FORMULA 1


Locul cinci i-a fost suficient lui Jenson Button pentru a deveni campion mondial în cursa de la Interlagos, pe care Mark Webber a câştigat-o relaxat.

Jenson Button a pornit acest sezon cu pedala la podea reuşind să se remarce ca favorit încă de la început. Dar apoi a avut o evoluţie ştearsă, însă datorită lipsei unui competitor real a reuşit la final să se încununeze campion mondial, chiar dacă doar cu un loc cinci la Interlagos. Principalul său competitor şi coleg de echipă, Rubens Barrichello, a avut parte de ghinion totul culminând în final cu o oprire suplimentară la boxe şi cu un loc 8.
Este de remarcat faptul că Button a plecat de pe locul al 14-lea pe grila de start şi a terminat nouă locuri mai jos, poziţie care îl recomandă matematic drept noul campion din F1. O ascensiune similară a avut şi Sebastian Vettel, angrenat cu şanse slabe la titlu, care de pe locul 15 a ajuns până pe poziţia a 4-a. Câştigătorul a fost Mark Webber, care a mers ceas şi a trecut linia de sosire cu 7,6 secunde în faţa urmăritorului Robert Kubica.
Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton, într-o cursă plină de accidente de tot soiul. Victoria lui Button a asigurat totodată şi titlul pentru Brawn GP, deveniţi Campioni Mondiali în primul an de existenţă, datorită inteligenţei lui Ross Brawn, deşi nimeni nu îi credita cu vreun fel de şanse la începutul sezonului. O performanţă excelentă pentru o echipă care a dovedită că există şi o scurtătură către succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu