miercuri, 14 octombrie 2009

iarna 2009..



In Gutai si Tihuta, mai multe TIR-uri au derapat, intre Cluj si Oradea, s-a circulat infernal, iar in Caras Severin, un drum national a fost blocat toata noaptea.

Nici ziua nu a fost mai bine, asa ca politistii au inchis mai multe sosele. Au si un avertisment pentru noi: daca ninge si miercuri noapte, cei neechipati corespunzator vor fi intorsi din drum.

Marti noapte a fost nebunie in Pasul Gutai, unde a nins fara intrerupere aproape zece ore, iar un strat de zece centimetri de zapada s-a asternut in calea soferilor.

A nins ore in sir si in Caras Severin, iar drumul dintre Anina si Resita a fost acoperit repede. Zeci de copaci s-au rupt sub greutatea zapezii, iar ruta a fost blocata pana dimineata.

O ambulanta care se grabea sa ajunga la un pacient a ramas blocata in trafic.

Pe Drumul European 60, intre Cluj si Oradea, soferii nu s-au urnit vreme de cinci ore.

Si legatura intre Moldova si Transilvania, Pasul Tihuta, a fost aproape paralizata. Masinile abia au putut inainta.

Cosmarul s-a repetat dimineata, in Pasul Gutai si in Maramures. Autoturismele care abia circulau au incremenit de-a binelea, din cauza unor TIR-uri impotmolite.

Si in Bihor a fost haos. Si din cauza zapezii, si din cauza sutelor de crengi rupte sub greutatea ei.

Coplesiti, drumarii le-au cerut ajutorul politistilor, care au restrictionat circulatia in zona. Niciun TIR n-a mai fost lasat sa urce.

Miercuri a nins si pe Valea Prahovei, insa n-au fost probleme in trafic. Iar turistii care au urcat la cota 1.400 au avut parte de prima bataie cu bulgari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu