sâmbătă, 31 octombrie 2009

NOUTATI

Noile modele BMW X1 şi BMW Seria 5 Gran Turismo au fost lansate săptămâna trecută în România, la sediul Automobile Bavaria din Băneasa.

La lansare au participat numeroase vedete, dintre care: Nadia Comăneci, Ilie şi Amalia Năstase, Gheorghe Hagi, Andreea Marin, Florin Segărceanu, Camelia Şucu, Mihaela Nicola, Roxana Voloşeniuc, Iulia Dobrin, Emil şi Ruxandra Hurezeanu, Andreea Esca şi Alexandre Eram, Mihai Bendeac. Andi Moisescu şi Andreea Raicu au fost gazdele evenimentului, iar alaturi de ei apare in fotografii la prezentarea masinilor Michael Schmidt, Presedintele Automobile Bavaria Group.

Cel mai nou model din gama X a BMW se alătură BMW X3, BMW X5 şi BMW X6 pentru a aduce în segmentul compact o prezenţă premium, unică prin versatilitate, performanţe sportive şi agilitate supremă atât în oraş, cât şi în mediul extra-urban. Cu o tehnologie superioară a transmisiei, care include şi sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, şi cu un interior care atrage prin caracterul modern şi versatil, BMW X1 are calităţile ideale pentru o mobilitate adevărată, care asigură o experienţă autentică a condusului. BMW X1 se lansează pe piaţă cu un motor pe benzină cu şase cilindri şi trei versiuni diesel, cu patru cilindri. Propulsorul cu şase cilindri dispuşi în linie se află în echiparea modelului BMW X1 xDrive28i, dispune de un carter din aliaj de magneziu şi aluminiu, are gestiune a supapelor VETRONIC şi dual-VANOS, iar puterea maximă pe care o oferă este de 190 kW/258 CP. BMW X1 xDrive23d are în echipare un motor diesel ce dezvoltă 150 kW/204 CP şi dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi de injecţie directă common-rail. Motorul diesel din echiparea modelului BMW X1 xDrive20d furnizează 130 kW/177 hp, iar cel de la versiunea BMW X1 xDrive 18d are 105 kW/143 CP, ambele beneficiind de injecţie directă common-rail, precum şi de turbocompresor cu geometrie variabilă a admisiei. Aceste motoare sunt disponibile şi pentru modelul BMW X1 sDrive20d şi BMW X1 sDrive18d, echipate cu tracţiune spate.


Beneficiind de BMW EfficientDynamics, BMW X1 oferă totodată un echilibru unic pentru un Sports Activity Vehicle - SAV, între performanţe şi economia de carburant. Tehnologiile BMW EfficientDynamics aplică soluţii revoluţionare combinate ideal la fiecare model. Cele mai bune exemple sunt recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), aerodinamica optimizată, pneurile cu rezistenţă redusă la ruliu, diferenţial cu comportament optimizat de încălzire, precum şi unităţi auxiliare ce sunt operate şi controlate inteligent pentru a optimiza consumul de energie, cum ar fi pompa electrică de combustibil sau compesorul detaşabil de aer condiţionat.

Cu o lungime de 4,45 metri, acest model cu cinci uşi se evidenţiază clar din orice unghi ca un membru cu drepturi depline al gamei BMW X, deşi dimensiunile sunt reduse faţă de modelele BMW X6, BMW X5 sau BMW X3. BMW X1 este disponibil în şapte nuanţe de caroserie. Interiorul este finisat în culori puternice şi naturale, varietatea oferind clientului libertatea de a-şi personaliza automobilul în funcţie de stilul său individual. Poziţia ridicată a scaunelor şi designul cockpitului orientat către conducător îmbunătăţesc experienţa emoţională a condusului.
Materialele de calitate, suprafeţele cu contururi sofisticate şi BMW iDrive, disponibil în combinaţie cu unul dintre sistemele opţionale de navigaţie, accentuează încă de la început caracterul premium al BMW X1.

Prin acest automobil complet inovator, BMW stabileşte un nou etalon în segmentul superior al clasei mijlocii. În premieră mondială, BMW Seria 5 Gran Turismo combină calităţile esenţiale ale unei limuzine cu cele ale unui Sports Activity Vehicle modern şi ale unui Gran Turismo clasic. Cu un design stilat şi elegant, maşina are o linie alungită la nivelul acoperişului, cu aspect specific unui coupé, şi hayon în două elemente. Interiorul foarte spaţios oferă confort specific segmentului de lux, amplasare ridicată a scaunelor pentru un acces mai confortabil şi mai uşor, precum şi vizibilitatea generală îmbunătăţită, optimă pentru orice condiţii de trafic. Aşa cum indică şi numele său, BMW Seria 5 Gran Turismo este automobilul ideal pentru o experienţă perfectă a călătoriei. Ambianţa luxoasă face ca pasagerii să se simtă confortabil, spaţiul pentru picioare la locurile din spate este acelaşi ca la BMW Seria 7, iar cel la şezut este identic cu cel pentru BMW X5. În plus, înclinaţia spătarului de la scaunele spate se poate regla individual în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecărui pasager.


BMW Seria 5 Gran Turismo este lansat pe piaţă cu o gamă de două motoare pe benzină şi unul diesel. Un aspect aparte în acest context îl reprezintă noua dezvoltare a motorului pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care acum îşi face debutul pe piaţă şi combinarea, în premieră, a tehnologiei supraalimentării, a injecţiei directe (High Precision Injection) şi a gestiunii variabile a supapelor VALVETRONIC. Aceasta aduce noului BMW TwinPower Turbo o reacţie deosebit de spontană şi de directă la apăsarea acceleraţiei, ceea ce depăşeşte chiar şi răspunsul excelent oferit de motoarele BMW cu turbocompresor, cu şase cilindri în linie, deja existente. Vârful gamei de motoare este propulsorul V8 TwinPower Turbo cu High Precision Injection de la modelul BMW 550i Gran Turismo, care dezvoltă o putere maximă de 300 kW/407 CP pe o plajă a turaţiilor cuprinsă între 5.500 şi 6.400 rpm. Toate versiunile gamei BMW Seria 5 Gran Turismo vin echipate cu o transmisie automată inovatoare, cu opt trepte, care combină schimbarea rapidă a vitezelor cu maximum de eficienţă.

Prin caracteristicile sale, BMW Seria 5 Gran Turismo îndeplineşte toate cerinţele unui automobil ce oferă armonie perfectă la îndeplinirea tuturor nevoilor din viaţa de zi cu zi - atât ca maşină de companie, cu prestigiu şi elegantă, cât şi ca automobil pentru timpul liber. Prin introducerea acestui concept, BMW dovedeşte încă o dată capacitatea companiei de a defini segmente noi în piaţa auto. Aceast model, fără predecesor şi fără termen de comparaţie adaugă o nouă dimensiune "Plăcerii de a conduce".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu