vineri, 6 noiembrie 2009

Gripa noua inchide Universitatea Dunarea de Jos. 15.000 de studenti, acasa!6 Noiembrie 2009

8:00 Primariile au pregatit pliante prin care informeaza cetatenii cum se pot proteja de gripa noua, pana si preotii au fost mobilizati impotriva virusului AH1N1.
5 Noiembrie 2009
20:00 Centrul de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat ca joi, intre orele 12.00 si 18.00, au mai fost confirmate inca 56 de cazuri noi de imbolnavire cu virusul AH1N1, numarul total al ajungand la 783.
19:52 Cursurile clasei a XII-a a Seminarului Teologic Ortodox din Suceava, unde s-a confirmat virusul AH1N1 la un elev, au fost suspendate joi, iar dupa triajul epidemiologic medicul scolar a decis suspendarea cursurilor in tot liceul dupa ce numerosi elevi au fost depistati cu afectiuni respiratorii.
19:08 Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sanatatii, cele mai multe cazuri au fost in Bucuresti (18) si judetele Arad, Suceava (cate cinci), Constanta, Iasi (cate patru), Botosani, Mures, Prahova, Teleorman (cate trei), Bacau, Dolj, Ialomita (cate doua), Giurgiu si Ilfov (cate un caz).
17:12 Alte sase cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate in municipiul Arad, in ultimele 24 de ore, printre bolnavi fiind doi elevi de la Colegiul National "Moise Nicoara", unde mai exista 17 cazuri de infectare cu gripa noua. Liceul isi va suspenda cursurile incepand de vineri.
17:02 Primul caz de gripa noua din judetul Neamt a fost inregistrat joi la un student din Piatra Neamt, in varsta de 19 ani, care este izolat la domiciliu si va fi supravegheat timp de o saptamana.
15:50 Palatul Administrativ din Ploiesti, unde functioneaza mai multe institutii si unde lucreaza peste 500 de persoane, a fost evacuat, joi după-amiaza, pentru dezinfectie, suspiciunea de gripa noua in cazul unei angajate a Primariei Ploiesti fiind confirmata
15:43 Suspiciunile de infectare cu virusul AH1N1 in cazul a trei elevi din municipiul Husi au fost infirmate de Institutul "Cantacuzino", in urma analizei probelor recoltate.
15:00 Peste 80 de elevi de la cinci licee din Deva, care aveau simptome de raceala, au fost trimisi acasa, in urma triajelor facute de comitetele de gripa infiintate in aceste institutii de invatamant.
12:50 Ministerul Sanatatii (MS) anunta ca, in ultimele 19 ore, au fost confirmate alte 20 de cazuri de gripa cu virusul AH1N1 pandemic, trei fiind in judetul Dolj si 17 in judetul Arad si ca s-au inchis clase sau o unitate de invatamant intreaga in Bucuresti si judetele Botosani, Dolj si Harghita.
12:45 Numarul cazurilor de infectare cu noul virus AH1N1 a ajuns la cinci in judetul Brasov, dupa ce Institutul Cantacuzino din Bucuresti a confirmat acest diagnostic la o femeie in varsta de 26 de ani revenita in tara din Germania.
12:06 Alte cinci persoane din judetul Dolj, intre care trei elevi de la Craiova si unul din Filiasi, au fost diagnosticate cu gripa noua, in ultimele 24 de ore, iar Directia de Sanatate Publica a decis sa suspende in totalitate cursurile la Liceul "Dimitrie Filisanu" din Filiasi.
11:00 Zece angajati ai Primariei Ploiesti au fost trimisi acasa cu recomandarea de a se izola la domiciliu, iar birourile in care lucrau acestia au fost inchise din cauza unei suspiciuni de gripa noua, de la ora 14.00 urmand sa fie inchisa toata cladirea, pentru dezinfectie.
7:00 In Capitala, astazi, va fi o mobilizare masiva in sectorul 4. Toate unitatile de invatamant vor fi dezinfectate - masura a fost luata dupa ce miercuri seara, un elev de clasa a 10 de la liceul Traian Vuia s-a prezentat cu simptome de gripa noua.
4 Noiembrie 2009
20:50 Un barbat de 32 de ani, din Targoviste, care a fost cazat saptamana trecuta impreuna cu familia la Hotelul "Sinaia", unde 40 de turisti au fost diagnosticati cu noul virus gripal, a fost confirmat, miercuri, de medicii de la "Matei Bals" din Bucuresti ca fiind infectat cu virusul AH1N1.
20:30 Primele sase cazuri de gripa AH1N1 au fost confirmate in judetul Botosani, trei dintre bolnavi fiind elevi din Botosani si Dorohoi, transmite conducerea Directiei de Sanatate Publica judeteana.
19:25 Alte 35 de cazuri de gripa noua au fost confirmate, miercuri, in intervalul orar 9.00 -17.00, astfel ca numarul total de imbolnaviri pe teritoriul Romaniei a ajuns la 707, informează Ministerul Sanatatii.
17:42 Primele doua cazuri de infectare cu noul virus gripal din judetul Harghita, o eleva si o angajata a unui centru cultural, ambele la Miercurea Ciuc, au fost confirmate, miercuri dupa-amiaza, de Institutul Cantacuzino din Bucuresti.
Se pare ca este vorba despre o eleva din clasa a XII-a de la Colegiul National "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc si de o angajata a Centrului Cultural Judetean Harghita.
17:37 Alte 17 persoane au fost confirmate, miercuri dupa-amiaza, la Arad, ca fiind infectate cu virusul gripal AH1N1, respectiv 16 elevi si un adult. Mai mult, Directia de Sanatate Publica Arad suspecteaza ca trei medici din cadrul institutiei ar fi contractat boala.
Unul din cele 17 cazuri anuntate miercuri a fost confirmat prin probe biologice trimise la Institutul Cantacuzino, iar cei 16 elevi au fost confirmati "clinic si epidemiologic".
13:00 Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache a fost dignosticata cu gripa AH1N1, urmand sa fie izolata sapte zile la domiciliu.
11:44 O eleva din clasa a IX-a de la liceul Matei Basarab din Bucuresti a fost diagnosticata cu noul virus AH1N1, iar la Iasi alte 10 persoane.
11:40 Trei noi cazuri de gripa noua au fost confirmate la Galati, pacientii fiind un copil in varsta de doi ani, un elev de liceu in varsta de 15 ani si o femeie in varsta de 34 de ani, angajata a societatii furnizoare de apa potabila din Galati.
3 Noiembrie 2009
22:00 In cadrul CSAT s-a luat decizia suplimentarii fondurilor pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri.
Ministerul Administratiei si Internelor monitorizeaza tranzitul la frontiera, pentru a-i identifica pe cei care sufera de gripa.
22:00 Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat, marti, in cadrul unei emisiuni Tv, ca nu a acceptat demisia lui Adrian Streinu-Cercel din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Videanu a mentionat, scrie Mediafax, ca i-a cerut lui Streinu-Cercel sa renunte la demisie avand in vedere situatia creata de epidemia de gripa noua.
21:00 Conducerea Aeroportului "Mihail Kogalniceanu" din Constanta a luat mai multe masuri pentru a preveni raspandirea virusului AH1N1, printre acestea fiind achizitionarea manusilor de unica folosinta si a mastilor de protectie pentru angajati.
Potrivit reprezentantilor aeroportului, pasagerii care vin si pleaca de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" vor completa un formular in care vor spune daca au simptome de gripa si care au fost ultimele tari vizitate.
18:25 "Romania ar trebui sa fie pregatita sa isi asume 6000 de posibile decese" -declaratia ii apartine lui Adrian Streinu Cercel, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Acesta a mai spus ca ar trebui sa fie puse la bataie toate unitatile de terapie intensiva diin apropierea spitalelor de boli infectioase.
"Ar trebui sa punem la bataie toate unitatile de terapie intensiva care sunt in apropierea spitalelor de boli infectioase. Acest lucru a fost organizat si se stie in momentul de fata, inclusiv distantele cele mai apropiate de terapie intensiva si vreau sa va spun ca avem localitati in Romania care sunt la circa 46 de kilometri distanta de terapie intensiva cu potential de a asista astfel de pacienti", le-a spus Streinu Cercel deputatilor din Comisia de sanatate.
In alta ordine de idei, masuri fara precedent au fost luate in institutiile ai caror angajati lucreaza cu publicul. Astfel, functionarii sunt obligati sa poarte masti de protectie.
Alti romani, insa, se protejeaza din proprie initiativa. Drept dovada, foarte multe farmacii au epuizat stocurile de masti.
Oamenii si-au dat seama ca nu e de joaca, mai ales dupa ce au vazut ca toate spitalele au intrat carantina. Numarul de vizitatori a fost limitat, iar cei care au de facut investigatii nu pot intra fara o trimitere.
Precautie maxima si la granita cu Ucraina, unde peste 70 de persoane au murit din cauza infectiilor respiratorii si a gripei noi. In aceste conditii, Ministerul Afacerilor Externe ne sfatuieste sa evitam deplasarile in vestul Ucrainei.
Intre 3300 si 6000 de decese din cauza bolii este un scenariu pur ipotetic, anuntat de autoritatile. Specilistii spun ca in cazul gripeinoi mortalitatea este mai mica decat la gripa sezoniera.
E adevarat insa ca gripa noua este mult mai contagioasa decat gripa de sezon, se transmite mai repede de la om la om. La sfaristul lunii, insa, vaccinul produs de Cantacuzino va primi autorizare.
15:37 Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se va reuni marti la Cotroceni in sedinta, in cadrul intalnirii urmand sa fie analizate evolutia gripei AH1N1 si masurile propuse de catre Guvern.
Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca afirmatiile lui Adrian Streinu-Cercel despre gripa pravaleau apocalipsa peste Romania, impunand importul de vaccin antigripal desi nu este necesar pentru ca la Institutul Cantacuzino exista 1 milion de doze.
15:00 Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca va participa la sedinta CSAT de la ora 17.30 si ca pana acum nu a discutat cu presedintele Traian Basescu.
14:40: Ministerul Sanatatii (MS) intentioneaza sa achizitioneze, in regim de urgenta, un milion de doze de vaccin pandemic pentru interventia in focarele din Iasi si Bucuresti, acestea urmand sa fie utilizate pentru imunizarea elevilor din scoli si licee, informa, joi, institutia.
14:00 Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel, a demisionat marti din functie, la mai putin de o luna de la numire.
13:00 Va reamintim ca au fost luate masuri speciale in institutiile de invatamant din Capitala impotriva raspandirii virusului AH1N1. Toate scolile si liceele au primit dezinfectante si masti, iar in sectorul 6 gradinitele au intrat intr-un program preventiv de dezinfectie. Astfel au fost oferite 60.000 de masti si 6000 de litri de dezinfectant, mai mult vor fi facute triaje epidemiologice in vederea depistarii de noi cazuri.
12:00 Cu toate acestea inca 26 de persoane au fost diagnosticate cu virusul gripal, numarul total ajungand la 200.
11:00 Intre timp, Ministerul Sanatatii a anuntat ca nu va mai cumpara 1 milion de doze in regim de urgenta din strainatate. Si asta dupa ce producatorii de peste granita au spus ca nu pot onora comanda inainte de 2010. Asadar vaccinarea se va face la sfarsitul acestei luni cu doze produse de Institutul Cantacuzino. La vaccinare, prioritate vor avea elevii si liceenii din Bucuresti si Iasi.
La urgente, vor fi organizate circuite separte pentru bolnavii care se prezinta simptome de gripa. Potrivit lui Traian Basescu, Romania are in momentul de fata produse 1 milion de doze de vaccin.
"Romania va putea sa-l adreseze populatiei in maxim 10 zile iar in acest interval mai poate produce la Cantacuzino inca 1 milion de doze", a spus seful statului.
2 Noiembrie
19:00 La scoala 153 din Capitala, cursurile au fost suspendate. Cinci elevi si o invatatoare au gripa noua.
18:00 La Sinaia, dupa ce duminica 40 de turisti care au participat la un congres studentesc au aflat ca au gripa porcina, luni si unii dintre elevii Colegiului Mihail Cantacuzino au primit vestea. Au frecventat in week-end clubul in care au petrecut cei din primul grup.
17:00 La spitalul din Ploiesti au ajuns patru dintre cei opt. Doua eleve din clasa a 12-a si doi dintre angajatii hotelului.
16:00 La Craiova, cinci copii si trei adulti intre care si o asistenta de la urgente sunt izolati la domiciliu. La Filiasi, scoala in care invatau cei mici a fost inchisa.
15:00 In ultimele 24 de ore, in Iasi medicii au confirmat inca opt noi cazuri. Astfel sunt 18 internati.
14:00 La Sighet, in punctul de trecere a frontierei inspre Ucraina unde sunt 200.000 de oameni bolnavi, vamesii poarta masti si manusi. Autoritatile vor inchide frontiera la primul caz de imbolnavire.
13:00 In Timisoara, o invatatoare intoarsa recent din Anglia a fost internata, iar medicii au confirmat prezenta virusului la doi dintre elevii ei.
Cresterea numarului de cazuri de gripa AH1N1, confirmate in aceasta perioada, este cauzata de patrunderea si raspandirea virusului pandemic in colectivitatile de copii si tineri din judetele Iasi, Dolj, Prahova si din Capitala, a declarat, luni, Adrian Streinu-Cercel.
"Ca urmare a acestei situatii, in aceasta saptamana s-a luat decizia suspendarii cursurilor in doua scoli din Bucuresti, precum si in cate o scoala din Dolj, Iasi si Suceava. In plus, au mai fost suspendate cursurile in trei clase din trei scoli diferite din Iasi si ale unei clase dintr-o scoala din Bacau", a mai spus secretarul de stat in Ministerul Sanatati.
Acesta a precizat ca in perioada 26 octombrie -1 noiembrie au fost confirmate 174 de cazuri de gripa cu tulpina noua AH1N1.
Pandemia de gripa ar putea dura doi ani de zile, potrivit specialistilor internationali, iar aceasta ar putea inregistra patru valuri diferite, a declarat Streinu-Cercel.
Acesta a precizat ca "la o persoana bolnava clinic exista in spate zece purtatori ai virusului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu