joi, 29 octombrie 2009

bmw cu anvelope dunlop


Dunlop, unul din cei mai mari producători din lume de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă, este noul Partener Tehnic al BMW Motorsport.

Ca parte a parteneriatului exclusiv, pe termen lung, compania va furniza anvelope pentru BMW M3 GT2, care este în momentul de faţă în linia fruntaşă din seria Le Mans americană, şi va aplica experienţa de decenii pentru dezvoltarea pe mai departe a maşinilor sport GT. Mai mult, Dunlop va furniza anvelope şi către clienţii BMW de maşini de curse, BMW M3 GT4.

Directorul BMW Motorsport, Mario Theissen, a spus: "Am lucrat deja îndeaproape, şi cu un deosebit succes, cu Dunlop când am dezvoltat noul BMW M3 GT2. Sunt încântat că acum putem construi pe acest parteneriat ceva pentru termen lung. BMW Motorsport şi Dunlop au o abordare extrem de similară a curselor auto: este vorba numai despre transferarea experienţei câştigate pe pista de curse la modelele de serie, ceea ce ne-a permis să oferim produse cu un grad chiar mai mare al nivelului de performanţă. Transferul de tehnologie a fost întotdeauna de o mare importanţă pentru ambele părţi."

"Este un fapt bine cunoscut că BMW produce maşini de serie dinamice şi extrem de eficiente. Dunlop aduce un mare aport cu noi tehnologii în cadrul acestui parteneriat," a adăugat Frédéric Schilling, Dunlop Brand Director pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Mai mult decât atât, cooperarea noastră deschide noi oportunităţi pe piaţa anvelopelor de stradă unde Dunlop şi BMW împart acelaşi segment de audienţă."

Dunlop a folosit întotdeauna motorsportul ca un catalizator al tehnologiei. Ceea ce compania învaţă pe pista de curse este imediat aplicat pentru dezvoltarea anvelopelor în serie. Inginerii Dunlop au fost primii care au transferat standardele curselor auto de pe circuit la dezvoltarea anvelopelor pentru traficul de zi cu zi. Cel mai recent concept Dunlop, Touch Technology, al proiectării de anvelope de stradă incorporează caracteristici de design care optimizează răspunsul primit de la drum, incluzând aici construcţia multi-radialã şi design-ul benzii de rulare derivat din anvelopele de curse.

Compania a fost implicată în cursele auto încă de la începutul secolului 20. După primul record de viteză, Dunlop a sărbătorit primul său triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 şi este cel mai de succes producător de anvelope, având 34 de victorii în această cursă. În 2007 şi 2008 anvelopele Dunlop au fost utilizate de echipa câştigătoare a campionatului GT2 în Le Mans Endurance Series. Anvelopele Dunlop sunt, de asemenea, utilizate în campionatul DTM şi în cursele Touring Car peste tot în lume, unde Dunlop s-a bucurat de un succes considerabil alături de echipele şi piloţii BMW.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu